2019-04-24 13:20:42
Φωτογραφία για Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ, Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ Η ΜΟΝΜΑΡΤΡΗ ΤΩΝ… ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
"Η κ. Παπακώστα έχει δίκιο. Τα Εξάρχεια θα μπορούσαν να είναι η γραφική, παραδοσιακή συνοικία της Αθήνας. Οι πολιτικάντηδες, που εν όψει των Ευρωεκλογών ρίχνουν τις ευθύνες στην Αστυνομία μιλούν για κάτι που δεν γίνεται χωρίς την παρέμβαση του στρατού και τη μεταφορά του Ε.Μ.Π.", έγραψε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Πάγκαλος πρώην υπουργός σε κυβερνήσεις του Πασοκ.

Ο «στρατηγός» Πάγκαλος επανήλθε με άρθρο του στην Κυριακάτικη Καθημερινή στην στήλη Άποψη, το οποίο και δημοσιεύθηκε με τον τίτλο Προτάσεις για την πάταξη της ανομίας στο κέντρο της Αθήνας (21 Απριλίου 2019, σελ. 11).

Προφανώς και το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί και την συμβολή της εφημερίδας και του ίδιου του «στρατάρχη» Παγκάλου στην επέτειο της εθνοσωτηρίου επαναστάσεως της 21ης Απριλίου, καθώς όσο και να ψάξαμε, δεν βρήκαμε κάποια άλλη, έστω και σύντομη, αναφορά ή σχόλιο για την επιβολή της χούντας των συνταγματαρχών (εκτός από το άρθρο του Τ. Θεοδωρόπουλου με τον τίτλο Το Κληροδότημα της δικτατορίας με αφορμή το οποίο θα κάνουμε ξεχωριστό σχόλιο).


Ας θαυμάσουμε, όμως, την σκέψη του «στρατηγού».

«Είμαστε κατά της χρήσεως του στρατού. Ο στρατός δημιουργεί κατά την δράση του θύματα και έπειτα από αυτήν δυσκολεύεται να εγκαταλείψει τον χώρο τον οποίο ομαλοποίησε».

Μάλιστα. Υπάρχουν ορισμένα, λοιπόν, «μικροπροβληματάκια» με την «δράση» του στρατού. Ο στρατός «δημιουργεί κατά την δράση του θύματα». Δηλαδή, «δημιουργία» αποτελούν, κατά Πάγκαλον οι δολοφονίες των στρατιωτικών δυνάμεων, που καλούνται να στηρίξουν χούντες και κάθε είδους πραξικοπήματα ή όταν γενικότερα καλούνται να επέμβουν, όχι στα πεδία των μαχών, (όχι ότι εκεί δεν έχουν «διαπρέψει» σε σφαγές), αλλά στον αστικό ιστό για να καταστείλουν τους κάθε λογής «ταραχοποιούς».

Και έπειτα έχουμε και ένα ακόμη «προβληματάκι»: ο στρατός «δυσκολεύεται να εγκαταλείψει τον χώρο τον οποίο ομαλοποίησε».

Εμ, κυρ-στρατηγέ κάθε «ομαλοποίηση» έχει και τις δυσκολίες της… Εμ, τι να κάνουν και αυτοί οι έρμοι οι καραβανάδες έρχονται «ομαλοποιούν» τα πράγματα, εμ, εθνοσωτήριον το έργον τους, εμ να μην μπαστακωθούν «λίγο» παραπάνω; Γιατί, μην γελιόμαστε και αυτή η «ομαλοποίηση» δεν είναι εύκολο πράγμα. Ξέρεις τι πεισματάρηδες είναι αυτοί οι αντιφρονούντες; Άσε δεν ξέρεις τι «φρούτα» είναι. Δεν ξεμπερδεύεις εύκολα με δαύτους. Εκεί που λες, ότι ξερίζωσες το «κακό», έβαλες τον «γύψο», εκεί είναι που ξεφυτρώνουν καινούργια «ζιζάνια» Ο «στρατηγός», όμως, που έχει βαθιά γνώση αυτών των «προβλημάτων», δεν ολιγωρεί.

«Πρότασή μου είναι να ενισχυθεί η επιχειρησιακή ικανότητα της αστυνομίας, με την ενίσχυση των μηχανοκίνητων μονάδων και ιδίως της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και την αγορά καινούργιων μέσων καταστολής. Επίσης, αν δεν λύνονται τα προβλήματα με την χρησιμοποίηση της αστυνομίας, πρέπει να εξεταστεί η οργάνωση μεικτών επιχειρήσεων στρατού και αστυνομίας, όπου είναι αυτό απαραίτητο».

Προσυπογράφουμε πρώτα απ’ όλα την αγορά καινούργιων μέσων καταστολής. Χρειάζονται τανάλιες, μαστίγια, καινούργιες συσκευές για ηλεκτροσόκ και γενικά νέα «θαυματουργά» εργαλεία. (Άλλωστε είναι ενδεικτικό ότι το διάστημα 2006-2009 το γερμανικό κράτος εξέδωσε άδειες εξαγωγής για δεσμά ποδιών (αλυσίδες) και χημικά όπλα, ενώ η Τσεχία για χημικά, αλυσίδες και για όπλα που προκαλούν ηλεκτροσόκ, ενώ επίσης σε Ιταλία και Ισπανία, εταιρείες προώθησαν την πώληση χειροπέδων και ειδικών μανικιών που ηλεκτρίζουν το θύμα με 50.000 βολτ, αν και παρόμοιες ζώνες-ηλεκτροσόκ έχουν απαγορευτεί σε όλη την Ευρώπη, ενώ και το ουγγρικό κράτος το 2005 εξέφρασε την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους ζώνες στις φυλακές και τα αστυνομικά τμήματα. Από τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. μόνον επτά τήρησαν τη νομική υποχρέωσή τους να δημοσιοποιούν τις εξαγωγές τους, τονίζει η σχετική έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας που καλεί τα ευρωπαϊκά κράτη «να κάνουν τα λόγια τους πράξη, στο πλαίσιο της δέσμευσής τους για τη μάχη κατά των βασανιστηρίων»).

Τι προτείνει, εδώ εκτός των άλλων ο Πάγκαλος;

Ούτε λίγο ούτε πολύ προτείνει την ίδρυση στρατοχωροφυλακής. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Και για να μην παρεξηγούμαστε. Οι συνολικότερες προτάσεις του είναι άκρως ενδιαφέρουσες (να γίνει ιδιώνυμο η κατάληψη, να επικρατήσει νοοτροπία μηδενικής ανοχής) και δεν μας βρίσκουν αντίθετους, αφού θεωρούμε ότι η παρουσία του στρατού στους δρόμους, στα Εξάρχεια, σε κάθε γωνιά της πόλης που βασιλεύει η ανομία, όχι μόνο θα δώσει λίγο «χρώμα» σε κάθε γκρίζα ζώνη, αλλά θα διώξει και αρκετούς τουρίστες, που δεν το κρύβουμε μάς ενοχλούν ολοένα και περισσότερο, καθώς έχουν κατακλύσει σαν τα μυρμήγκια κάθε σημείο της πόλης.

Μάλιστα έχουμε και μια πιο προχωρημένη πρόταση, που την εμπνευστήκαμε το παραδεχόμαστε από την συνολικότερη «σκέψη Παγκάλου» (πως λένε «σκέψη Μάο Τσε Τουνγκ»). Προτείνουμε το ΕΜΠ να μετατραπεί σε στρατώνα της επανιδρυμένης στρατοχωροφυλακής, και έτσι όλη η περιοχή να λάμψει, να πετούν καθημερινά drones, να ακούγονται καθημερινά εμβατήρια μπας και συμμορφωθούν αυτοί οι άπλυτοι των Εξαρχείων, να κόβεται τουλάχιστον το ένα χέρι όσων τολμούν να γράφουν συνθήματα στους τοίχους, να γίνεται καθημερινά έπαρση και υποστολή της σημαίας, να παρακολουθούν και οι τουρίστες, να έρχονται και οι καλλιτέχνες, όπως στην Μονμάρτρη, οι ζωγράφοι με τα πινέλα τους και τους μπερέδες τους και να φτιάχνουν τα πορτραίτα των περαστικών, αλλά και του Τσίπρα, του Πολλάκη, του Παγκάλου, του Μητσοτάκη και του καπετάν-Κουτσούμπα.

Ζούμε και αναπνέουμε γι’ αυτήν την ημέρα και μόνο. Στον "γύψο" κουφάλες, όπως σίγουρα κρυφομουρμουρίζει και ο "στρατηγός", στον «γύψο» μέχρι νεωτέρας, το απαιτεί η δημοκρατία Λ.
via
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ