2019-04-24 13:51:39
Φωτογραφία για «Δεν συζητήσαμε το 2015 συγκυβέρνηση με Τσίπρα»...
Μεϊμαράκης «αδειάζει» Ντόρα Ο Ευάγγελος Ευάγγελος Μεϊμαράκης μιλώντας σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Σήμερα» (Οικονόμου-Αναστασοπούλου) και ερωτηθείς για τα γεγονότα του 2015 και για το...

κατά πόσο υπήρξε θέμα συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «αδειάζοντας» χωρίς δεύτερη σκέψη την Ντόρα Μπακογιάννη.

«Εκείνες τις ημέρες δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε η Ελλάδα. Δεν συζητήθηκε ποτέ συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συζητήθηκε μόνο η σύνθεση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία. Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Κώστας Καραμανλής, αλλά και οι ξένοι ηγέτες, μου έλεγαν ότι πρέπει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Εγώ ως πρόεδρος της ΝΔ τότε ήμουν ο πρόεδρος του αντι-ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε πως θα συγκυβερνούσαμε αφού δεν συμφωνούσαμε σε τίποτα;».

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες, η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο Αction 24 προχώρησε στην αποκάλυψη ότι το καλοκαίρι του 2015 η ΝΔ ήταν έτοιμη να προχωρήσει ακόμα και σε μεγάλο συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά εκείνος έκανε εκλογές.


«Όταν το 2015 ήρθε η μεγάλη κρίση και αρχηγός του κόμματος ήταν ο κ. Μεϊμαράκης το σύνολο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος πήρε την απόφαση να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, το οποίο είμαστε απολύτως σίγουροι ότι ήταν αχρείαστο, διότι προέκυψε μετά την Βαρουφακειάδα», είπε η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Τότε ο κ. Μειμαράκης είχε πει στον κ. Τσίπρα ξεκάθαρα ότι στηρίζουμε και αν θέλετε να περπατήσουμε μαζί να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση θα το κάνουμε».

Επισήμανε επίσης ότι «η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν πρώτον, να τον κοροϊδέψει (σ.σ. τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη) και να κάνει εκλογές, γιατί του είχε πει ότι δεν θα κάνει εκλογές, και δεύτερον, να διαλέξει ως αξιόπιστο συνεταίρο του τους ΑΝΕΛ. Έτσι τελείωσε το θέμα του μεγάλου συνασπισμού», ανέφερε η κυρία Μπακογιάννη, διευκρινίζοντας ότι «αν δεν είχε πάει σε εκλογές θα μπορούσε να είχε γίνει μία συζήτηση».

Μήπως τελικά εκεί στην Πειραιώς θα πρέπει να συνεννοείστε πρώτα για το τί θα πείτε;
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ