2019-04-24 16:50:58
Φωτογραφία για Δείτε την προκήρυξη για εισαγωγή στο Λιμενικό με Πανελλαδικές (ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ-ΠΡΟΣΟΝΤΑ-ΑΘΛΗΜΑΤΑ)
Σε συνέχεια της ανάρτησής μας ΕΔΩ.

Προκήρυξη Εισαγωγής ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Γνωρίζεται ότι, η Προκήρυξη για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.(www.hcg.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Δι@ύγεια» (http://diavgeia.gov.gr) (ΑΔΑ: 6ΒΟΗ4653ΠΩ-ΖΣΦ), από όπου μπορούν να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι (ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ). Σε αυτήν αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα προσόντα εισαγωγής των υποψηφίων, οι διαδικασίες του διαγωνισμού, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη πληροφορία.

Οι υποψήφιοι συμπληρώνουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑΑίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στην προκήρυξη, σε ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει τις ημερομηνίες από 06/05/2019 ημέρα Δευτέρα, έως και 15/05/2019 ημέρα Τετάρτη.


Ακολούθως, πρέπει να ΕΚΤΥΠΩΣΟΥΝ, να ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝτην ως άνω Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωσή τους και αφού θεωρηθεί από αρμόδια Αρχή για το ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ, να την υποβάλουν ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ, με συστημένη αλληλογραφία, ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, τις ημερομηνίες από 06/05/2019 ημέρα Δευτέρα έως και 16/05/2019 ημέρα Πέμπτη, στην Επιτροπή παραλαβής δικαιολογητικών και κατάταξης του διαγωνισμού στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής /Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ακτή Βασιλειάδη – Πύλες Ε1-Ε2, Πειραιάς, Τ.Κ. 18510).

Συνίσταται στους υποψήφιους να αποστείλουν την αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά το ταχύτερο δυνατόν, προκειμένου να έχουν περισσότερο χρόνο για τη διόρθωση ή συμπλήρωση ελλειπόντων δικαιολογητικών, σε περίπτωση που διαπιστωθούν ελλείψεις από την αρμόδια Επιτροπή παραλαβής δικαιολογητικών και κατάταξης του εν λόγω διαγωνισμού.

ΠΡΟΣOΝΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ, ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦIΩΝ

1. Οι ιδιώτες υποψήφιοι (άνδρες και γυναίκες) για εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων με το σύστημα των εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο, πρέπει να έχουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις:

α. Να είναι Έλληνες πολίτες.

β. Να μην υπερβαίνουν το 26ο έτος της ηλικίας τους, όριο που θεωρείται ότι συμπληρώνεται κατά την 31η Δεκεμβρίου 2019, ήτοι να έχουν γεννηθεί από 01-01-1993 και μεταγενέστερα.

γ. Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) της χώρας.

δ. Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 11/2014 (Α΄17), όπως ισχύει, για τους υποψηφίους της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ). Ειδικά καθορίζεται ότι, όλοι οι υποψήφιοι (άνδρες και γυναίκες) πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ., χωρίς υποδήματα.

Λοιπά προσόντα όπως στην Προκήρυξη.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Για τον έλεγχο της αθλητικής επίδοσης, οι υποψήφιοι/ες υποβάλλονται στα παρακάτω αγωνίσματα και υποχρεούνται να επιτύχουν τα όρια επίδοσης σε όλα (ήτοι και στα έξι), σύμφωνα με τα ακόλουθα:

α. Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 16΄΄(μια προσπάθεια).

β. Δρόμος 1.000 μ. σε χρόνο 4΄ και 20΄΄(μια προσπάθεια).

γ. Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05 μ.(τρεις προσπάθειες).

δ. Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).

ε. Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσος όρος του αθροίσματος της καλύτερης επιμέρους επίδοσης με το δεξί και το αριστερό χέρι (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

στ. Ελεύθερη κολύμβηση σε απόσταση 50 μέτρων σε χρόνο δύο (02) λεπτών (μία προσπάθεια).

Η σειρά διεξαγωγής των αγωνισμάτων καθορίζεται με ευθύνη της Επιτροπής, ανάλογα με τις επικρατούσες τότε κλιματολογικές και λοιπές συνθήκες.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Επισημαίνεται ότι, υποψήφιοι/ες που είχαν δηλώσει προτίμηση για Σχολές Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων - Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ) και υποβλήθηκαν στη δοκιμασία των προκαταρκτικών εξετάσεων των Σχολών αυτών, εφόσον κρίθηκαν Ικανοί/ές σύμφωνα με τα κριτήρια του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οφείλουν απλώς να υποβάλουν στην Επιτροπή παραλαβής δικαιολογητικών και κατάταξης της παραγράφου 2 του Κεφαλαίου Δ΄ της παρούσας (στην οποία είχαν υποβάλει και την αίτηση συμμετοχής τους στο διαγωνισμό), την σχετική Βεβαίωση Ικανότητας από την αρμόδια Στρατιωτική Σχολή (Εξεταστικό Κέντρο).

Στην ανωτέρω Βεβαίωση, η οποία θα προσκομίζεται με μέριμνα του/της υποψηφίου/ας και θα παραλαμβάνεται από μέλος της προαναφερόμενης Επιτροπής του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με αποδεικτικό, αναγράφονται τα στοιχεία ταυτότητας του/της υποψηφίου/ας, ο κωδικός αριθμός υποψηφίου/ας που δίνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο αριθμός τηλεφώνου, το ανάστημα του/της υποψηφίου/ας και ότι κρίθηκε ικανός/ή. Η Βεβαίωση Ικανότητας μπορεί να προσκομίζεται και από άλλο πρόσωπο εκτός του υποψηφίου, επισυνάπτοντας σχετική εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής.

Από την Βεβαίωση Ικανότητας πρέπει να προκύπτει ότι ο υποψήφιος/α έχει κριθεί ικανός/ή κατά το έτος υποβολής υποψηφιότητας, ήτοι το τρέχον έτος 2019, διαφορετικά θα εξετάζεται κατά τα οριζόμενα στο παρόν Κεφάλαιο.

Σε περίπτωση που οι προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών διενεργούνται σε μεταγενέστερο χρόνο, η Βεβαίωση Ικανότητας προσκομίζεται το αργότερο μέχρι την μεθεπόμενη της ολοκλήρωσης της διαδικασίας στην Στρατιωτική Σχολή (Εξεταστικό Κέντρο), προκειμένου ο/η υποψήφιος/α να θεωρηθεί ΙΚΑΝΟΣ/Η και για τις παραγωγικές Σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Υποψήφιοι/ες που κρίθηκαν ΜΗ ΙΚΑΝΟΙ/ΕΣ για τις Σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τις αρμόδιες Επιτροπές των προκαταρκτικών διαδικασιών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δεν μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση Στρατιωτικής Σχολής.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 75/2018 (Α΄ 145), η φοίτηση στην Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. είναι τετραετής. Η Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εδρεύει στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά και εποπτεία σε αυτήν, ασκείται από τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δια του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής αντίστοιχα. Οι Δόκιμοι Σημαιοφόροι Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τα δύο (2) πρώτα έτη εκπαιδεύονται ενιαία σε γνωστικά αντικείμενα αρμοδιότητας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από το τρίτο (3ο) έτος κατανέμονται σε ειδικότητες Κυβερνητών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Μηχανικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Οι αποφοιτήσαντες επιτυχώς από την Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. ονομάζονται Σημαιοφόροι Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται κατόπιν πρότασης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και εγγράφονται στα μόνιμα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σύμφωνα με τη σειρά επιτυχίας τους.

2. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 76/2018 (Α΄146), η συνολική εκπαίδευση στην Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων διαρκεί τουλάχιστον δύο (2) χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της δεκαπενθήμερης προπαίδευσης μετά την κατάταξη. Η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εδρεύει στον Πειραιά και η εποπτεία σε αυτήν ασκείται από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω του Αρχηγείου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Στους Δόκιμους Λιμενοφύλακες που αποφοιτούν από την Σχολή και εκπαιδεύτηκαν με επιτυχία στα καθήκοντα «Μηχανοδηγών ΠΛΣ», «Αρμενιστών ΠΛΣ» ή «Ηλεκτρολόγων- Ηλεκτρονικών» απονέμεται το αντίστοιχο πτυχίο. Οι Δόκιμοι που αποφοιτούν ευδόκιμα από την Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων ονομάζονται Λιμενοφύλακες, με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην σχετική Προκήρυξη:
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ