2019-04-24 19:52:49
Φωτογραφία για «Όχι» στον Ρότζερ Γουότερς…
...κατά του μποϊκοτάζ στο Ισραήλ η Κατερίνα Ντούσκα Η Κατερίνα Ντούσκα, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή Eurovision στο Ισραήλ, τοποθετήθηκε αρνητικά στο μήνυμα κάλεσμα...

του ιδρυτικού μέλους των θρυλικών Pink Floyd να μην πάρει μέρος στο διαγωνισμό εξαιτίας του απαρτχάιντ του Ισραήλ στους Παλαιστίνιους. 

Μιλώντας στο περιοδικό antivirus η νεαρή καλλιτέχνης παίρνει αποστάσεις τονίζοντας ότι η ίδια είναι μουσικός και όχι πολιτικός.

Αναλυτικά η δήλωση της Κατερίνας Ντούσκα:

Έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις αυτό το θέμα, το μποϊκοτάζ. Για μένα η Eurovision ήταν πάντα ένας διαγωνισμός φιλίας, ενότητας και πολυπολιτισμικότητας. Αυτό πρεσβεύει σαν μουσικός διαγωνισμός, ανεξάρτητα από τη χώρα που τον φιλοξενεί κάθε χρόνο. Σαν Κατερίνα είμαι μουσικός, δεν είμαι πολιτικός, δεν μπορώ να μιλήσω για τις πράξεις καμιάς κυβέρνησης, κανενός κράτους.


Σαν μουσικός θεωρώ ότι ο σκοπός της τέχνης είναι να ενώνει τον κόσμο, όχι να τον διχάζει και γι’ αυτό δεν πρέπει να λογοκρίνεται η μουσική. Αν αυτό με ρωτάτε. Δεν έχω δει ποτέ τον διαγωνισμό να συμπεριφέρεται ρατσιστικά και να κάνει διακρίσεις. Άλλο το τι κάνουν τα κράτη. Και για αυτό θεωρώ ότι έχει αντέξει τόσο πολύ μέσα στον χρόνο η Eurovision.

Το Ισραήλ πάντα συμμετείχε και αγκαλιαζόταν από αυτόν τον διαγωνισμό. Κάθε χρόνο θα φιλοξενηθεί κάπου ο διαγωνισμός, δεν είναι πολιτικό το θέμα. Σκοπός του είναι να γεφυρώνονται οι διαφορές, συμμετέχουν χώρες από τη Δύση, από την Ανατολή, πολύ διαφορετικά πολιτεύματα μεταξύ τους, διαφορετικές θρησκείες. Όλοι εκείνη τη στιγμή έρχονται κοντά, συνυπάρχουν σε έναν θεσμό, που αυτό σαν γεγονός είναι φοβερό. Κρατάνε όλοι τη σημαία της χώρας τους σε ένα ενιαίο κοινό, ο ένας δίπλα στον άλλον και όλοι διασκεδάζουν το ίδιο.

Σημειώνεται ότι, πριν από μερικές ημέρες, ο σπουδαίος Roger Waters, από τους πιο επιφανείς υπέρμαχους του κινήματος για μποϊκοτάζ στο Ισραήλ, έστειλε μήνυμα-κάλεσμα στην Κατερίνα Ντούσκα να μην συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό.
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ