2019-04-24 20:03:36
Φωτογραφία για Πόση ώρα επιτρέπεται να είναι τα παιδιά μπροστά σε οθόνη, σε κάθε ηλικία -Πόσες ώρες πρέπει να παίζουν

Ο Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας εξέδωσε οδηγίες για το πόση ώρα επιτρέπεται να είναι τα παιδιά μπροστά σε μια οθόνη, ανάλογα με την ηλικία τους, αλλά και πόση ώρα πρέπει να έχουν φυσική δραστηριότητα.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο χρόνος στην οθόνη- είτε πρόκειται για τηλεόραση, είτε για παιχνίδια σε ηλεκτρονικό υπολογιστή- δεν πρέπει να ξεπερνά τη μία ώρα για τα παιδιά 2-4 ετών, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Τα παιδιά που είναι κάτω του ενός έτους, δεν πρέπει να εκτίθενται καθόλου σε οθόνες.

Επιπλέον, ο ΠΟΥ τονίζει ότι τα παιδιά κάτω των πέντε ετών πρέπει να έχουν φυσική δραστηριότητα και να κοιμούνται επαρκώς, προκειμένου να αναπτύξουν καλές συνήθειες στην υπόλοιπη ζωή τους, αλλά και να προληφθεί η παχυσαρκία και άλλες ασθένειες μεγαλώνοντας.

Πιο συγκεκριμένα, παιδιά 1-4 ετών πρέπει να περνούν τουλάχιστον τρεις ώρες με μια ποικιλία φυσικών δραστηριοτήτων, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μωρά κάτω του ενός έτους πρέπει να έχουν φυσική δραστηριότητα τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα. Επίσης, ο ΠΟΥ τονίζει ότι δεν θα πρέπει να μένουν για πάνω από μία ώρα συνεχώς σε καρότσια ή καθίσματα και θα πρέπει να κοιμούνται 12-17 ώρες την ημέρα.

Για τα παιδιά ηλικίας ενός έως δύο ετών, ο ΠΟΥ συνιστά δύο ώρες σωματική δραστηριότητα ημερησίως, ενώ για εκείνα που είναι 3-4 ετών, αυτές θα πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον μία ώρα μέτριων έως έντονων κινήσεων.

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ