2019-04-24 21:20:28
Φωτογραφία για Μπαράζ ελέγχων, 31 συλλήψεις και κατασχέσεις κροτίδων και βεγγαλικών
Καθημερινοί είναι τον τελευταίο καιρό οι έλεγχοι της αστυνομίας για τον εντοπισμό κροτίδων, βεγγαλλικών και πυροτεχνημάτων, που, εν όψει Πάσχα, πωλούνται παράνομα στην

αγορά.

Πιο αναλυτικά, πανελλαδικά, από τις 8 Απριλίου έως και σήμερα έχουν γίνει συνολικά 15.009 έλεγχοι: 2.723 σε καταστήματα, 19 κατ' οίκον έρευνες, 7.404 σε μεταφορικά μέσα, 486 σε πλανόδιους μικροπωλητές, 3.962 σωαμτικές έρευνες και 415 σε λοιπούς χώρους.

Κατασχέθηκαν 13.219 κροτίδες (οι περισσότερες, 4.722, σε καταστήματα), 203 φωτοβολίδες, 540 βεγγαλικά, 38.279 παιδικά αθύρματα, 160 αυτοσχέδιοι πυροτεχνικοί μηχανισμοί, 1.066 γραμμάρια πρώτων υλών για είδη πυροτεχνίας, 169 πυροτεχνήματα και δύο συσκευές εκτόξευσης.

Βεβαιώθηκαν 22 παραβάσεις, συνελήφθησαν 31 άτομα, ενώ ένα τραυματίστηκε ελαφρά από χρήση πυροτεχνικών ειδών.

Με την ευκαιρία, η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει ότι κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια εορτασμού του Πάσχα, «γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται απόν το νόμο».


Όπως υπενθυμίζει:

Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.

Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.

Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.

Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή.

naftemporiki.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ