2019-04-24 22:35:01
Φωτογραφία για Αχ.Κωνσταντακόπουλος, Olayan και η Grivalia αναλαμβάνουν τις εκτάσεις ακτή Α και Β Βούλας για έργα 15 εκ. ευρώ
Δύο ηχηρά ονόματα του ελληνικού τουρισμού και του επιχειρείν, η ΤΕΜΕΣ και η Grivalia, διεκδίκησαν σήμερα και ανέλαβαν τις εκτάσεις ακτή Β Βούλας και Ακτή Α Βούλας που είχε βγάλει προς μακροχρόνια παραχώρηση ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. 

Τα έργα που προγραμματίζουν οι δύο όμιλοι αντιστοιχούν σε ένα συνολικό ύψος 15 εκατ. ευρώ και ειδικά ως προς την επένδυση του ομίλου Grivalia σηματοδοτεί και τη δημιουργία του πρώτου camping 5 αστέρων της Αττικής.

Ειδικότερα, η ΤΕΜΕΣ, των ομίλων Κωνσταντακόπουλου και Olayan, διεκδίκησε σήμερα και κέρδισε το διαγωνισμό για την αξιοποίηση της έκτασης ακτή Β’ Βούλας. Με το τρόπο αυτό, η εταιρεία η οποία είναι ιδιοκτήτρια, ως γνωστόν, του Χίλτον Αθηνών και διαχειρίζεται το πολυτελές συγκρότημα Costa Navarino στην Μεσσηνία, ενισχύει το αποτύπωμα της στο τουρισμό της Αθήνας.

Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης είχε προκηρύξει το σχετικό διαγωνισμό για την μακροχρόνια παραχώρηση της έκτασης όπου θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα (εγκαταλελειμμένα) κτίρια, θα δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις και θα αναπτυχθούν ομπρελοκαθίσματα.


Επίσης προβλέπεται ότι θα δημιουργηθούν χώροι πολιτιστικών δραστηριοτήτων καθώς επίσης και πισίνα στην οποία θα έχει δικαίωμα αποκλειστικότητας ο Δήμος κάθε χρόνο την περίοδο της χαμηλής σεζόν και κατόπιν συνεννόησης στην υψηλή περίοδο. Η επένδυση που προβλέπεται να υλοποιήσει ο όμιλος της ΤΕΜΕΣ αντιστοιχεί σε 7 εκατ. ευρώ για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στην έκταση.

Η Grivalia, μέσω της εταιρείας Ναυσικά (που θα τρέξει τη μεγάλη επένδυση στα Αστέρια Γλυφάδας) αναλαμβάνει την αξιοποίηση της έκτασης της Α’ πλαζ Βούλας, όπου θα δημιουργηθεί χώρος camping 5 αστέρων, χώροι αναψυχής, 8 γήπεδα τέννις, παιδότοπος, βοηθητικοί χώροι για την εξυπηρέτηση των λουόμενων κ.α. Στο διαγωνισμό περιλαμβανόταν και η δημιουργία θερινού κινηματογράφου, τη διαχείριση του οποίου αναλαμβάνει ο γνωστός όμιλος Tanweer Alliances.
newsmessinia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ