2019-04-25 07:21:33
Φωτογραφία για ΠΟΑΣΥ: Σταματήστε να στρατικοποιείτε συνεχώς τις πόλεις της χώρας εις βάρος των εργαζομένων αστυνομικών & της κοινωνίας
Διαβάστε την ανακοίνωση με αφορμή του σημερινούς ημιτελικούς για το Κύπελλο Ελλάδας

Δεν σεβάστηκαν ούτε τις Άγιες μέρες του Πάσχα και τις ημερήσιες αναπαύσεις των συναδέλφων μας, σε μια περίοδο που μεγάλο μέρος του προσωπικού τελεί σε προγραμματισμένες άδειες. Με διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, καλούνται να λάβουν μέτρα την τελευταία στιγμή δεκάδες Υπηρεσίες από πολλές Διευθύνσεις Αστυνομίας για ποδοσφαιρικούς αγώνες που θα διεξαχθούν τη Μ. Πέμπτη στη Φθιώτιδα και την Αρκαδία, η διεξαγωγή των οποίων ήταν ήδη γνωστή προ πολλού.

Για τους δυο ημιτελικούς αγώνες κυπέλου ΕΠΟ, προγραμματισμένους εδώ και μέρες και μάλιστα με απόφαση απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων από 18/4/2019 του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, εσείς εκπονείτε «πολεμικά σχέδια» σε όλη την Ελλάδα, μετακινώντας δυνάμεις από όλες σχεδόν τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της χώρας. Η παραπάνω διαταγή αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν υπάρχει κανείς συντονισμός και καμία συνεργασία των αρμόδιων Υπουργείων. Εκτός και αν η Φυσική Ηγεσία της αστυνομίας δεν λαμβάνει υπόψη τις Υπουργικές Αποφάσεις, έγκαιρα. Είναι άλλωστε φανερό ότι στρατικοποιείτε συνεχώς τις πόλεις της χώρας τον τελευταίο καιρό!


Δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση διολισθαίνει σε αυτό το ατόπημα, πλην όμως θα αναμέναμε να σεβαστεί τουλάχιστον τη Μεγάλη Εβδομάδα και να μην ανατρέπει τον προγραμματισμό των συναδέλφων που θα κληθούν την τελευταία στιγμή σε γνωστά μέτρα τάξης και ασφάλειας τα οποία ως συνήθως χαρακτηρίζονται «έκτακτο γεγονός». Γεννάται όμως το ερώτημα: Θα ελεγχθούν από την Πολιτική Ηγεσία του Σώματος όσοι καταπατούν τις κείμενες διατάξεις για την τήρηση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας (Π.Δ. 173/2013), την υπέρβαση ωραρίου εργασίας και την υπερεργασία ή θα τους αφήσει προκλητικά να καταστρατηγούν τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας, αντιμετωπίζοντάς τους όχι ως εργαζομένους αλλά ως β’ κατηγορίας υπαλλήλους μιας αυταρχικής και απάνθρωπης εξουσίας;

Άπαντες γνωρίζουν ότι, ο βίος και η πολιτεία της ενεστώσας Ηγεσίας βρίθει ανάλογων ατοπημάτων, αρχής γενομένης από τις τελευταίες κρίσεις των αξιωματικών, τις επιλογές προσώπων για τη στελέχωση των Υπηρεσιών έως την απραξία της σε σειρά κρίσιμων ζητημάτων, όπως η προστασία των αστυνομικών από τις δολοφονικές επιθέσεις με μολότοφ, η μη πληρωμή των δεδουλευμένων νυχτερινών του Δεκεμβρίου και άλλα πολλά.

Λυπούμαστε ειλικρινά για την προαναφερόμενη κατάσταση, καθώς δεν αξίζει στην Ελληνική Αστυνομία να διοικείται από ανάλγητους και αδιάφορους αξιωματικούς, όταν ο απλός αστυνομικός παίζει καθημερινά το κεφάλι του «κορώνα γράμματα» και δεν ανέχεται την κοροϊδία και την εκμετάλλευση κανενός!! Της αξίζει να αποκτήσει μια Ηγεσία που να ενδιαφέρεται πραγματικά για το αστυνομικό προσωπικό και τις ανάγκες του, σε αυτό που άλλωστε βασίζεται και βασίζει την ύπαρξή της και η ίδια.

Η ανεπάρκειά σας είναι γνωστή στο πανελλήνιο. Η δε επιχειρησιακή σας ανικανότητα, ομοίως. Δεν υπάρχει λοιπόν κανείς λόγος να προσπαθείτε καθημερινά να το αποδεικνύετε Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ