2019-04-25 14:42:58
Φωτογραφία για Ένωση Αθηνών: Εβδομάδα των Παθών για τις μάχιμες Υπηρεσίες
''Δηλώνουμε ότι θα επανέλθουμε με ονόματα και αποδείξεις για το ποιοι επικεφαλής Διευθύνσεων κάνουν τι, στοιχεία τα οποία θα αποστείλουμε και στην Εισαγγελία, θυμίζοντας στην Ηγεσία ότι όσες φορές χρειάστηκε στραφήκαμε στην Δικαιοσύνη και οι μηνύσεις μας δεν έχουν τεθεί στο αρχείο όπως ορισμένοι θα ήλπιζαν'', αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Την ώρα που όλη η Ελλάδα βιώνει την κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας και αναμένει την Ανάσταση του Θεανθρώπου, εμείς βρισκόμαστε και πάλι στη δυσάρεστη θέση να προβαίνουμε σε καταγγελίες για τα εργασιακά προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους – μέλη μας.

 

      Συγκεκριμένες Υπηρεσίες που ανήκουν διοικητικά στην Γ.Α.Δ.Α., αδυνατούν να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους συναδέλφους. Η έλλειψη προσωπικού και η περίοδος αδειών που διανύουμε δημιουργούν μια εξίσωση χωρίς λύση.


 

      Θα αναφέρουμε ενδεικτικά ότι σήμερα Μ. Πέμπτη, οχτώ (8) διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης βρίσκονται εκτός Αττικής (3 σε νησιά του Αιγαίου, 5 σε Λαμία-Τρίπολη για ποδοσφαιρικούς αγώνες), το 1/3 δηλαδή της Υπηρεσίας. Σε άλλες Υπηρεσίες που γεωγραφικά βρίσκονται εντός των ορίων της Ένωσής μας, συμβαίνει το εξής απίστευτο. Την ίδια ώρα που δέχονται διαταγές από τα Επιτελεία των Διευθύνσεών τους για τήρηση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας και εξόφληση των οφειλόμενων ημερησίων αναπαύσεων, δέχονται προφορικές παροτρύνσεις ώστε να υπολογίζουν τα οφειλόμενα ρεπό μόνο των δύο προηγούμενων εβδομάδων (!!!) και κυρίως δέχονται αργά το βράδυ διαταγές για κάθε είδους μέτρα, με συνέπεια η εβδομαδιαία υπηρεσία να είναι ουτοπία.

 

      Επιπλέον σε κεντρικές Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α. έχει ανακαλυφθεί από τις Διοικήσεις ένας νέος τρόπος χορήγησης αδειών για τις εορτές του Πάσχα και αντί για τις συνήθεις σε διάρκεια περιόδους, χορηγούνται 3ήμερα και 4ήμερα που ουσιαστικά δεν εξυπηρετούν τους συναδέλφους, οι οποίοι καλούνται σε λίγες μέρες και με πολλά έξοδα να μεταβούν στην επαρχία. Όλα στο βωμό του «να βγει η υπηρεσία». Άραγε και για αυτό δηλώνει άγνοια η Φυσική Ηγεσία; Δεν ενημερώνεται κανείς μέσω POL για τις χορηγήσεις των παραπάνω αδειών;

 

      Ως Ένωση Αθηνών απαιτούμε να γίνει σωστή κατανομή των δυνάμεων για τις μέρες αυτές, να μην δημιουργούνται ανάγκες «από το πουθενά» και σε κάθε περίπτωση τις όποιες ανάγκες να μην τις καλύπτουν οι ίδιοι και οι ίδιοι (Δ.Α.Ε.Α., Άμεση Δράση, Ασφάλεια, Τροχαία, Ο.Π.Κ.Ε., Α.Τ., Τ.Α.) ώστε ακόμη και όσοι από εμάς θα εργάζονται αυτές τις ημέρες να μπορούν να λάβουν αυτό που τους αναλογεί.

 

      Δηλώνουμε ότι θα επανέλθουμε με ονόματα και αποδείξεις για το ποιοι επικεφαλείς Διευθύνσεων κάνουν τι, στοιχεία τα οποία θα αποστείλουμε και στην Εισαγγελία, θυμίζοντας στην Ηγεσία ότι όσες φορές χρειάστηκε στραφήκαμε στην Δικαιοσύνη και οι μηνύσεις μας δεν έχουν τεθεί στο αρχείο όπως ορισμένοι θα ήλπιζαν.

 

      Κλείνοντας, καλούμε κάθε μέλος μας που έχει αδικηθεί ή θέλει να κάνει αυτοδίκαιη χρήση των οφειλόμενων Η.Α., να επικοινωνήσει μαζί μας ώστε να του εξηγήσουμε τι ακριβώς δικαιούται, πώς να το λάβει και αν δεχτεί από τους προϊσταμένους του οποιαδήποτε μορφή πίεσης να μας το καταγγείλει άμεσα. 

 

  Το σχέδιο σας να εξοντώσετε τους Αστυνομικούς,

 

δεν θα περάσει!!!

 

                                                               Για το Δ.Σ.

 

                      - Ο -                                                                           - Ο -

 

                  Πρόεδρος                                         Γεν. Γραμματέας

 

        ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                     ΡΗΓΑΣ Νικόλαος
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ