2019-04-25 18:26:55
Φωτογραφία για Εντατικολόγος στην κλινική «Ιπποκράτης» η σύζυγος του Παύλου Πολάκη
Από Γιάννα Σουλάκη - ΙΑΤROPEDIA

Στην κλινική "Ιπποκράτης", που εξέδωσε ανακοίνωση για τη μη εμπλοκή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στην απόλυση νοσηλεύτριας μετά από ανάρτηση της στο facebook, εργάζεται τελικά η σύζυγος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες.

Η σύζυγος του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, εργάζεται ως εντατικολόγος στην Γενική Κλινική Πειραιώς "Ιπποκράτης", γεγονός το οποίο δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά σχετικά με την υπόθεση της απόλυσης νοσηλεύτριας του θεραπευτηρίου, η οποία φέρεται ότι έχασε τη δουλειά της μετά από ανάρτησή της στο facebook εναντίον του αναπληρωτή υπουργού.

Η διοίκηση κλινικής "Ιπποκράτης", ωστόσο, εξέδωσε χθες ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η απόλυση της νοσηλεύτριας οφείλεται σε παραβατικές συμπεριφορές κατά την άσκηση των καθηκόντων της και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τα δημοσιεύματα, Σύμφωνα με την ανακοίνωση:


"Η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια απολύθηκε για παραβατικές συμπεριφορές κατά την άσκηση των καθηκόντων της διότι κατ’ επανάληψη είχε υποπέσει σε νοσηλευτικά λάθη. Γι' αυτά της είχαν γίνει επανειλημμένες προφορικές παρατηρήσεις τόσο από την προϊστάμενη – διευθύνουσα της κλινικής όσο και από την ίδια την διοίκηση. Τα καταγγελθέντα είναι αβάσιμα, συκοφαντικά για εμάς και σε καμία περίπτωση δεν είχαμε γνώση της συγκεκριμένης ανάρτησης στο διαδίκτυο. Τη συκοφαντική δυσφήμιση της κλινικής τη θεωρούμε υποβολιμαία και εξυπηρετεί δυστυχώς ιδιοτελή συμφέροντα", ήταν η ανακοίνωση της κλινικής.

Την ίδια στιγμή, δημοσίευμα του parapolitika.gr εμφανίζει τον αναπληρωτή υπουργό να διατηρεί επαγγελματικές σχέσεις κατά το παρελθόν με τη συγκεκριμένη κλινική.

Μιλώνας στο newsit.gr ο γιατρός και πολιτευτής της Ν.Δ., Μιχάλης Λιβανός, ο οποίος είχε κάνει την αρχική ανάρτηση για την υπόθεση Κυμπουρόπουλου που αναδημοσίευσε η νοσηλεύτρια, υποστηρίζει ότι η νοσηλεύτρια ήταν επαρκέστατη στην τέλεση των καθηκόντων της:

"Είναι προφανές ότι δεν απολύει εύκολα μία εταιρεία κάποιον, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, αναίτια και απρόκλητα. Αν ήθελε να το κάνει θα το είχε κάνει με προειδοποίηση και πολύ καιρό πριν. Ήταν, επίσης, λογικό και αναμενόμενο ότι η εταιρία θα επικαλείτο θέματα ανεπάρκειας της υπαλλήλου, ενώ της ίδιας της δηλώθηκε ξεκάθαρα ότι ήταν εξαιρετική στα καθήκοντά της, αλλά άλλοι ήταν οι λόγοι και υπαινίχθηκαν την ανάρτηση της στο Facebook, αφήνοντας σαφή υπαινιγμό ότι η δημοσίευση που έκανε, ενώ εργάζεται στο συγκεκριμένο χώρο, δεν ήταν η κατάλληλη και δε συνάδει με την κλινική. Της έκαναν σαφή υπαινιγμό ότι έκανε κάτι που δεν έπρεπε".

"Νομίζω ότι είναι βαθιά πολιτικό το ζήτημα και μόνο έτσι πρέπει να το εξετάσουμε. Δεν πρέπει, δηλαδή, να ασχοληθούμε καθόλου με την κοπέλα και την κλινική, αλλά πρέπει να ασχοληθούμε με τις συμπεριφορές που φτάνουν στο σημείο να δημιουργήσουν τέτοια ζητήματα και να χάνουν άνθρωποι τη δουλειά τους για τα πολιτικά τους “πιστεύω”.

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά: Δεν πιστεύω ότι ο Παύλος Πολάκης θα έκανε κάτι τέτοιο

Μιλώντας στο Iatropedia.gr, ωστόσο, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά, η οποία πρόσκειται στο κόμμα της Νέα Δημοκρατίας, υποστηρίζει ότι γνωρίζει τον αναπληρωτή υπουργό πολλά χρόνια και αν και βρίσκονταν πάντα σε αντίπαλα στρατόπεδα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, θα προχωρούσε σε μια τέτοια πράξη:

"Οταν έκλεισε η κλινική “Ιασις” το 2009, ξέρω ότι του πρότειναν -το ξέρω καλά γιατί ήταν μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά- αυτός και άλλοι δύο εργαζόμενοι να πάνε στο Ιατρικό Περιστερίου ή Φαλήρου, δεν θυμάμαι καλά. Κι αυτός είπε: "ή θα πάμε όλοι μαζί ή εγώ δεν δέχομαι", και έφυγε και αυτοαπολύθηκε. Και είχε μείνει χωρίς δουλειά και μετά από κάποιο αρκετό διάστημα πήγε κάπου αλλού, με όλο το team. Γι'αυτό θεωρώ, ότι από αυτά που είχα ζήσει, θα μπορούσε ποτέ να εισηγηθεί απόλυση εργαζομένου. Δεν το πιστεύω. Το θεωρώ αδιανόητο. Εγώ, μπορεί να μας χωρίζουν χίλια δυο πράγματα, όμως, οφείλω να πω την αλήθεια κι έχω υποχρέωση να την πω", καταλήγει η κα. Ανεμοδουρά.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη, Εφη Κουλοχέρη
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ