2019-04-25 19:22:26
Φωτογραφία για «Πολακιάδας» το ανάγνωσμα...
...η ΝΔ ονειρεύεται παράταση στο σίριαλ με τις δηλώσεις Πολάκη, για να πορευθεί ως τις Ευρωεκλογές Με εκατέρωθεν δηλώσεις συνεχίζεται η πολιτική πίεση στον Παύλο Πολάκη και την κυβέρνηση μετά την αντιπαράθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο για...

την πολιτική στήριξης των ΑμεΑ. Πηγές της Ν.Δ. διέρρεαν χθες ότι μετά τις 7 Μαΐου θα κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά του Π. Πολάκη, την οποία ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι θα μετατρέψει σε πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Είναι εμφανές ότι η Ν.Δ. επιδιώκει να κρατήσει το θέμα ανοιχτό έως τις ευρωεκλογές...

Δύο αντιλήψεις για τα ΑμεΑ

Από την πλευρά του, ο Π. Πολάκης επανήλθε με ένα πολιτικό σχόλιο - διευκρίνιση όσων ήθελε να πει. Δημοσίευσε στο Facebook δύο φωτογραφίες και έγραψε: «Στην πρώτη φωτογραφία το αποτέλεσμα των 'ίσων ευκαιριών' της νεοφιλελεύθερης αντίληψης για τα ΑμεΑ
. Στη δεύτερη φωτογραφία η ουσία της αριστερής αντίληψης του κοινωνικού κράτους που δημιουργεί δικαιοσύνη και ισότητα για τα Άτομα με Αναπηρία (τα κουτιά που πατάνε τα παιδιά είναι τα μόρια, τα επιδόματα, οι ειδικές ρυθμίσεις που θέλουν να καταργήσουν οι οπαδοί του κοινωνικού δαρβινισμού - αυτοματισμού - νεοφιλελευθερισμού). Αυτό είπα στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Κυμπουρόπουλο... Όλα τα άλλα που γράφουν τα ΜΜΕ και τα τρολ θέλουν να καλύψουν την τροπή σε φυγή του Μητσοτάκη στην πρόκληση του Τσίπρα για τηλεοπτική αναμέτρηση, τη δίωξη της κ. Στουρνάρα για την απευθείας ανάθεση με 713.000 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ του συνεδρίου e-health το 2014 και το υπερπλεόνασμα 4,4% που οδηγεί σε φορολογικές ελαφρύνσεις και στη μη μείωση του αφορολόγητου».

Και έκλεισε την ανάρτηση γράφοντας: «Άντε, καλό βράδυ τώρα, και πού 'σαι, Πατούλη: είσαι λίγος, ελεγχόμενος και διατεταγμένος για να με 'δικάσεις', όταν για όλη τη βρομιά του χώρου της Υγείας έχεις πιει το αμίλητο νερό (είμαι και στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, όχι στον ΙΣΑ)».

Μήνυμα Πολάκη

Αργότερα επανήλθε με άλλη μακροσκελή ανάρτηση, όπου, αφού λέει ότι ηθικό πλεονέκτημα και ήθος της Αριστεράς είναι να στηρίζεις τους αδύναμους, «να λες τον κλέφτη κλέφτη», να παράγεις έργο και να το υλοποιείς -«γιατί το ήθος είναι η τελική πράξη, όχι η λεκτική εξαγγελία» σημειώνει- και «να μη φοβάσαι να εκτεθείς γι' αυτά που πιστεύεις, να σηκώνεις το γάντι που σου ρίχνει ο αντίπαλος, να στηρίζεις το κόμμα σου και τα μέλη του, να υπερασπίζεσαι τα μέτωπα και τους συμμάχους σου, ασκώντας όταν χρειάζεται την πιο σκληρή κριτική εκεί που πρέπει», ο Π. Πολάκης καταλήγει με ένα υστερόγραφο: «Μην περιμένετε απο μένα να μαλώσω δημόσια με συντρόφους και συναγωνιστές. Ο εχθρός είναι απέναντι... Όλα πρίμα...»

Α. Ρέλλας: Προσβολή η πρόταση μομφής

“Η πρόταση μομφής κατά του Πολάκη νομίζω πως δεν πρέπει να γίνει δεκτή, γιατί πρέπει να μιλήσουμε για τα πραγματικά αίτια που μας καθιστούν ανάπηρους” υπογράμμισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Ρέλλας, μέλος του αναπηρικού κινήματος. Ο Αντ. Ρέλλας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, υπογράμμισε ότι “οποιαδήποτε πρόταση μομφής είναι προσβολή για το 1 εκατομμύριο ανάπηρων που ζούμε σε αυτή τη χώρα κάτω από άθλιες συνθήκες πολύ πριν μπούμε στα Μνημόνια” και κράτησε ίσες αποστάσεις από Π. Πολάκη και Στ. Κυμπουρόπουλο.

“Δεν θέλω να ερμηνεύσω τη δήλωση του Στ. Κυμπουρόπουλου. Θα πω όμως ότι ταυτόχρονα δεν υπερασπίζομαι την επίθεση Πολάκη. Θα μπορούσε αν ήθελε να δώσει μια πραγματικά πολιτική απάντηση στην ανάρτηση Κυμπουρόπουλου. Άλλωστε, ο Στέλιος κρίνεται για τις δημόσιες τοποθετήσεις του ως υποψήφιος. Κανένας μας, εννοώ ανάπηρος, που κατεβαίνει στον πολιτικό στίβο δεν επιθυμεί να μην έχει κριτική”, τόνισε και υπογράμμισε ότι “ίσες ευκαιρίες δεν είναι ένα hashtag στο Twitter, αλλά είναι αποτέλεσμα σοβαρών αγώνων και διεκδίκησης των ανάπηρων. Την επίθεση Πολάκη δεν θα την υπερασπιστώ”.

Μιλώντας επί της ουσίας του θέματος, ο Αντ. Ρέλλας επισήμανε ότι “για να πετύχουμε τους στόχους μας εμείς οι ανάπηροι άνθρωποι, θα πρέπει να έχουμε τη βοήθεια της οικογένειάς μας. Δεν υπάρχει πραγματικά κοινωνικό κράτος”.

Γ. Κυρίτσης: "Σόρι, έχει δίκιο ο Πολάκης"

Στο πλευρό του υπουργού βρέθηκαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης. «Σόρι, παιδιά, ο Πολάκης έχει δίκιο, ο Κυμπουρόπουλος και ο Μητσοτάκης έχουν άδικο» έγραψε ο Γ. Κυρίτσης στο Twitter.

Ν. Παππάς: "Από αντιπερισπασμό σε αντιπερισπασμό η Ν.Δ."

«Η Ν.Δ. εξαπέλυσε επίθεση και στον Πολάκη και σε μια κυβέρνηση που έχει κάνει πολλά για τα Άτομα με Αναπηρία και το ερώτημα παραμένει: η Ν.Δ. θεωρεί ότι οι άνθρωποι με αναπηρία δικαιούνται θετικών διατάξεων του νόμου και πρέπει να τους διασφαλίζουμε τους όρους για τη δική τους πορεία ή όχι;» ήταν το πολιτικό ερώτημα που έθεσε ο Ν. Παππάς σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Υπενθύμισε δε ότι όλα ξεκίνησαν με την ανάρτηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή που «επιθυμεί να αντιμετωπίζεται ως άνθρωπος που διεκδικεί τη θέση του στον πολιτικό στίβο και είναι ανοιχτός στην κριτική». Επισήμανε ακόμη ο Ν. Παππάς ότι «η Ν.Δ. θα πηγαίνει από αντιπερισπασμό σε αντιπερισπασμό», ενώ σημείωσε ότι ο ΑΝΤ1 ακύρωσε τη συνέντευξη του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Ρέλλα, που είναι άτομο με κινητικά προβλήματα.

Ν. Μανιός: "Δεν έχει σημασία αν λες κάτι σωστό..."

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δήλωση του βουλευτή Νίκου Μανιού (στο ραδιόφωνο του Alpha). «Δεν έχει σημασία πάντα αυτό που λες να είναι σωστό και αληθινό. Έχει σημασία και η συγκυρία και ο τρόπος που το λες. Αυτό που είπε ο Π. Πολάκης είναι μια αλήθεια. Γιατροί που έχουν ειδικότητα και έχουν κάποια πάθηση, χρόνια και μη θεραπεύσιμη, διορίζονται σε μια θέση της ειδικότητας που έχουν σε κάποιο νοσοκομείο χωρίς να μπουν στη διαδικασία των κρίσεων, των επιλογών κ.λπ. Δεν φτάνει να πεις ένα σωστό πράγμα. Έχει πάντα σημασία ο τρόπος που το λες κι αν πρέπει να το πεις αυτό σε έναν άνθρωπο που νομίμως διορίστηκε, αλλά αυτά που είπε πολιτικά ήταν λάθος. Αλλά άσε την αντιπαράθεση να την κάνεις με έναν άλλον, για να μην μπορεί να κινητοποιηθεί τώρα μια υποκριτική ευαισθησία» είπε και πρόσθεσε: «Αυτό είναι το λάθος του φίλου μου του Παύλου».

Π. Κουρουμπλής: "Κακώς μίλησαν και οι δύο"

Αποστάσεις πήρε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Κακώς μίλησε ο Παύλος Πολάκης» και «κακώς» δημοσιοποίησε το ΦΕΚ του διορισμού Κυμπουρόπουλου είπε (στο Θέμα FM), ενώ πρόσθεσε ότι και η δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. ήταν «ατυχής». Για τον Π. Πολάκη ο Π. Κουρουμπλής επισήμανε ότι «δεν είχε κανένα λόγο να ανοίξει αυτό το ζήτημα. Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, δεν είχε καμία δουλειά να μπει σε αυτόν τον διάλογο». Πρόσθεσε δε πως «δεν είναι λάθος» να ζητήσει συγγνώμη ο Π. Πολάκης.

«Άστοχο έως και ολίσθημα» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρίστος Σιμορέλης τη δημοσίευση του ΦΕΚ διορισμού του Στ. Κυμπουρόπουλου στο ΕΣΥ. «Μας ενοχλεί στην αισθητική μας και στο ανθρώπινο στοιχείο μια τέτοιου είδους ανάρτηση» είπε στο ραδιόφωνο των Τρικάλων Λέσχη.

Β. Μεϊμαράκης: "Εγκλωβίσθηκε ο Τσίπρας"

Χυδαίο χαρακτήρισε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σε συνέντευξή του (στον ΣΚΑΪ) εκτίμησε ότι «ήταν έξυπνη κοινοβουλευτική κίνηση του Μητσοτάκη η πρόταση μομφής. Εφόσον δεν τον απέπεμψε (ο Τσίπρας τον Πολάκη) και έγινε η πρόταση μομφής, δεν μπορεί να τον αποπέμψει, θα τον στηρίξει μέχρι το τέλος. Η κίνηση Μητσοτάκη τον αναγκάζει τον Τσίπρα. Διότι αν τον διώξει τώρα, σημαίνει ότι μας κάνει χάρη. Αποκλείεται να την κάνει, διότι είναι πολύ εγωιστής».

Στη γραμμή της πολιτικής εκμετάλλευσης ενόψει ευρωεκλογών κινήθηκε και ο Βασίλης Κικίλιας. «Πρόκειται για μεγάλο αυτογκόλ του Αλ. Τσίπρα που πήρε πάνω του την ιστορία Πολάκη. Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι η αναλγησία και η σκληρή ταύτιση με αυτούς οι οποίοι θέλουν να υβρίζουν ΑμεΑ είναι υπέρτερη στην πολιτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ από ό,τι η ανθρωπιά και μια συγγνώμη» είπε στο Οpen.

Στ. Θεοδωράκης: "Απούσα η Ν.Δ. από τις μάχες για τα δικαιώματα"

«Αλίμονο στη χώρα που είναι δέσμια ενός tweet» σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε πως «το να φτάνουμε στο σημείο να αναγάγουμε αυτό το θέμα ως το κυρίαρχο πρόβλημα της χώρας είναι πολύ υποκριτικό». Μάλιστα, κατηγόρησε τη Ν.Δ. επειδή «ήταν απούσα από τις μάχες για τα ατομικά δικαιώματα». «Η καταδίκη του Π. Πολάκη είναι το πρώτο βήμα, αλλά θα περίμενα και κάποια επόμενα βήματα από αυτούς που τον καταγγέλλουν» είπε χαρακτηριστικά...
avgi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ