2019-04-25 21:00:08
Φωτογραφία για Σκόπια: Οι υποψήφιοι για την προεδρία προσπαθούν να προσελκύσουν Αλβανούς ψηφοφόρους
Η ψήφος των Αλβανών ψηφοφόρων στη Βόρεια Μακεδονία θεωρείται αποφασιστική στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 5 Μαΐου.

Ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM), Στέβο Πενταρόφσκι και η υποψήφια του VMRO-DPMNE, Γκορντάνα Σιλιανόβσκα, ξεκίνησαν μια εκστρατεία που αποσκοπεί στην προσέλκυση ψήφων από τη δεύτερη μεγαλύτερη κοινότητα της χώρας.

Η προσέλευση των Αλβανών ψηφοφόρων στον πρώτο γύρο των εκλογών ήταν μόλις 25%, ωστόσο οι προεδρικοί υποψήφιοι κάλεσαν τους Αλβανούς ψηφοφόρους να βγουν και να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο.

«Θέλουμε μια κοινωνία όπου υπάρχει ισότητα μεταξύ Μακεδόνων, Αλβανών και άλλων κοινοτήτων. Προσφέρουμε ανάπτυξη και ολοκλήρωση, ενώ οι πολιτικοί μας αντίπαλοι προσφέρουν απομόνωση», δήλωσε ο Πενταρόφσκι .

«Προσφέρω στους Αλβανούς ψηφοφόρους το ίδιο πράγμα που προσφέρω και στους Μακεδόνες, Τούρκους, Ρομά, Σέρβους, Βλάχους και Βόσνιους ψηφοφόρους», δήλωσε η έτερη υποψήφια, Σιλιανόβσκα.

Εν τω μεταξύ, ο Αλβανός προεδρικός υποψήφιος Μπλερίμ Ρέκα, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο, αποφάσισε να μην προσφέρει την υποστήριξή του σε κανέναν από τους δύο υποψηφίους.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οπου φύγει φύγει...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οπου φύγει φύγει...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ