2019-04-26 09:48:45
Φωτογραφία για Σε κατάσχεση σχεδόν δύο τόνων ακατάλληλων τροφίμων κατέσχεσε ο ΕΦΕΤ
Σε κατασχέσεις σχεδόν δύο τόνων ακατάλληλων τροφίμων προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων της αγοράς που διενεργεί κατά την περίοδο της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, προέβησαν σε κατάσχεση 1.953,2 Kg διαφόρων τροφίμων ως ακολούθως:

Σε βιοτεχνία ζαχαροπλαστικής στην περιοχή Περιστερίου Αττικής, κατασχέθηκαν 1.403,2 Kg μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα και ειδικότερα ζαχαρώδη προϊόντα, πρώτες ύλες, ενδιάμεσα και τελικά προϊόντα (ζελεδάκια, λουκούμια, χαλβάδες, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, καρύδες, σιμιγδάλι, αλεύρι, σταφίδες, γλυκά του κουταλιού, μελάσα).

Επιπλέον, σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής, σε επιχείρηση επεξεργασίας κρέατος στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, κατασχέθηκαν 550 Kg μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα και ειδικότερα 500 Kg εντόσθια και έντερα αμνοεριφίων και 50 Kg κρέας που προορίζονταν για την παραγωγή παρασκευασμάτων κρέατος.


Ο ΕΦΕΤ θα προβεί άμεσα σε ενέργειες για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων και έθεσε τις εν λόγω επιχειρήσεις σε επιτήρηση, ενώ, όπως σημειώνει, οι έλεγχοι της αγοράς συνεχίζονται για τη διαπίστωση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων με τις απαιτήσεις της Εθνικής και Ενωσιακής νομοθεσίας και την προστασία των καταναλωτών.

Ο ΕΦΕΤ συνιστά στους καταναλωτές, μέχρι και την τελευταία στιγμή, να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή κατά την προμήθεια των τροφίμων τους.
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ