2019-04-28 16:22:50
Φωτογραφία για Η Φυσική του πώς να κερδίζεις στο τσούγκρισμα των αυγών
Η Φυσική του πώς να κερδίζεις στο τσούγκρισμα των αυγών!

Τι αυγό να διαλέξω, μεσαίο ή μεγάλο; Να χτυπήσω με δύναμη ή να παίξω passive-aggressive; Αν πάρω αυγό στρουθοκαμήλου θα με καταλάβουν;

Πολλές ερωτήσεις κατακλύζουν το μυαλό σου πριν τσουγκρίσεις αυγά με την οικογένειά σου.

Η φυσική όμως έρχεται να δώσει την λύση!

Στα κεντρικά γραφεία της PATh, λίγο πριν την πιο αγωνιώδη στιγμή του χρόνου, εκτελέσαμε ατελείωτα πειράματα, ώστε να βρούμε τον απόλυτο και καταλληλότερο τρόπο κρούσης αυγών, για να κερδίζεις πάντα, με ένα μικρό σφάλμα.

Αρχικά, διάλεξε μεσαίο αυγό. Τα μεγάλα αυγά δεν έχουν τόσο δυνατό κέλυφος, σε σύγκριση με τα μεσαία. Όσο πιο μικρό αυγό -κότας- βρεις, τόσο το καλύτερο. Επίσης, πρόσεξε το αυγό σου να μην έχει μυτερή κορυφή, αλλά καμπύλη, ώστε να κατανέμεται σε μεγαλύτερη επιφάνεια η δύναμη που δέχεται.

Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία πώς θα χτυπήσεις. Σύμφωνα με τον 3ο νόμο του Νεύτωνα, η δύναμη που θα δεχτεί το δικό σου αυγό θα είναι ίδια με αυτήν που θα ασκήσει. Προτίμησε λοιπόν να χτυπήσεις με μέτρια δύναμη.


Στην περίπτωση που χτυπούν το δικό σου αυγό, «τύλιξε» το απαλά με χέρι σου, ώστε η πίεση που θα ασκείς εσύ στο εσωτερικό, να αντισταθμίζει σε ένα ποσοστό την πίεση που θα ασκηθεί προς τα έξω, όταν χτυπηθεί το αυγό. Πρόσεξε μην το παρακάνεις.

Όταν δέχεσαι την κρούση, προσπάθησε να μην στηρίζεις σε κάποιο τραπέζι το χέρι που κρατάει το αυγό, αλλά να το έχεις στον αέρα. Την στιγμή που πάει να γίνει το χτύπημα κατέβασε λίγο αργά το χέρι σου, σαν να ακολουθείς την κίνηση αυτού που χτυπάει.

Προφανώς οι μέθοδοι δεν είναι αλάνθαστες. Για αυτό βοηθάει και μια πρόχειρη ένεση αντισταμινικών.

Γράψτε μας τους δικούς σας τρόπους να κερδίζετε στο τσούγκρισμα των αυγών!

Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα και καλό υπόλοιπο διακοπών!

Πηγή:PATh  - Physicists Aristotle Thessaloniki
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ