2019-04-30 17:27:04
Φωτογραφία για Αλβανία: Τον Σεπτέμβριο οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις;
Διπλωματικοί κύκλοι στο Βερολίνο επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η Γαλλία δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει το ζήτημα της διεύρυνσης της Ε.Ε. πριν από τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Μαΐου.

Ωστόσο, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν θα μπορέσει να λάβει αποφάσεις χωρίς την έγκριση της Bundestag, με πηγές στο CDU/CSU να δηλώνουν στην Deutsche Welle ότι η απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών για την Αλβανία μπορεί να αναβληθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο αντί τον Ιούνιο.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Βερολίνου που φιλοξένησε η τελευταία και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του πρωθυπουργού, στη συνεδρίαση συζητήθηκε η δικαστική μεταρρύθμιση και η ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο Αλβανός πρωθυπουργός μίλησε επίσης για τις προσδοκίες της αλβανικής κυβέρνησης σχετικά με την έκθεση που αναμένεται να δημοσιεύσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τέλη Μαΐου.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης περιφερειακά θέματα και η ανάγκη για επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου, με στόχο την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεών τους.

Η Μέρκελ άσκησε κριτική στην απόφαση του Κοσόβου να επιβάλει δασμούς στα σερβικά προϊόντα, επισημαίνοντας ότι η ενέργεια «δεν οδηγεί στην σωστή κατεύθυνση», ενώ υπογράμμισε ότι τα προβλήματα της περιοχής είναι αλληλένδετα και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να συνάπτει συμφωνίες με μεμονωμένες χώρες σε βάρος άλλων χωρών της περιοχής.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ