2019-05-02 13:43:30
Φωτογραφία για Στο ΣτΕ προσφεύγει το Δ.Σ. του ΠΙΣ – Ζητά την ακύρωση … της ακύρωσης των εκλογών από τον Ανδρέα Ξανθό
Από Γιάννα Σουλάκη - ΙΑΤROPEDIA

Αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης, με την οποία ο κ. Ανδρέας Ξανθός αρνήθηκε να επικυρώσει τις τελευταίες αρχαιρεσίες του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κατέθεσε στο ΣτΕ ο προσφάτως εκλεγμένος πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΠΙΣ.

Το εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ το πρωί της Πέμπτης 2 Μαϊου, προχώρησε σε κατάθεση αιτήματος ακύρωσης της υπουργικής απόφασης στο ΣτΕ, με την οποία ο Υπουργός Υγείας δεν επικύρωσε τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) μετά από καταγγελίες, όπως υποστηρίζει για "λαθροχειρία και αλλοίωση των αποτελεσμάτων".

Δείτε την απόφαση: Τι δηλώνει ο Ανδρέας Ξανθός για την απόφασή του να ακυρώσει τις εκλογές του ΠΙΣ

Οι προσφάτως εκλεγμένοι, πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΠΙΣ κ.κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και Γιώργος Ελευθερίου, κάνουν λόγο για "προσχηματικούς λόγους για τους οποίους ο Ανδρέας Ξανθός αρνήθηκε να επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου" και τονίζουν ότι:


"Η προσφυγή στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην πραξικοπηματική κίνηση του υπουργού Υγείας κ.Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος ανέμενε τη Μεγάλη Πέμπτη για να εκδώσει την υπουργική απόφαση, ώστε να μη λάβει τη δέουσα δημοσιότητα. Από την τακτική αυτή και μόνο, καθίσταται σαφές ότι το νομίμως εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ προκαλεί φόβο στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, λόγω της έντονης και παρεμβατικής του δραστηριότητας η οποία είναι ωφέλιμη για τους γιατρούς της χώρας. Προφανώς ο υπουργός Υγείας επιθυμεί τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο άφωνο για όσο διάστημα απομένει στην κυβέρνηση".

Διαβάστε επίσης: Α. Ξανθός: Ακύρωσε τις εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου – Δείτε την απόφαση

"Στο πλαίσιο αυτό", καταλήγει η ανακοίνωση, "και με πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, ο ΠΙΣ αναμένει την έκβαση της υπόθεσης, προκειμένου να αποκατασταθεί η Δημοκρατική τάξη στον τόπο μας. Εξάλλου τις εκλογές στις Δημοκρατίες τις ακυρώνει μόνο η δικαιοσύνη".
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ