2019-05-03 17:07:50
Φωτογραφία για Φρίκη στο Πακιστάν – Γιατρός μόλυνε με AIDS 90 ανθρώπους, ανάμεσά τους 65 παιδιά!
Μόνο φρίκη προκαλεί η αποκάλυψη πως ένας γιατρός μόλυνε με τον ιό HIV (που προκαλεί το AIDS) τουλάχιστον 90 ανθρώπους, ανάμεσά τους 65 παιδιά! Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στη Λαρκάνα στο νότιο Πακιστάν.

Οι ασθενείς μολύνθηκαν με τον ιό γιατί ο γιατρός χρησιμοποίησε σε όλους μια μολυσμένη σύριγγα! Ο Κάμραν Νάουαζ, επικεφαλής της αστυνομίας της Λαρκάνα, τόνισε πως γιατρός που είναι επίσης οροθετικός και έχει συλληφθεί, χρησιμοποιούσε μια και μόνο σύριγγα για τη χορήγηση φαρμάκων.

Αστυνομικό έγγραφο το οποίο έφτασε στην κατοχή του AFP αναφέρει ότι μία κλινική «είναι η πηγή της μετάδοσης της ασθένειας», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν ο εν λόγω γιατρός εργαζόταν σε αυτή.

Οι αρχές ενημερώθηκαν για πρώτη φορά την προηγούμενη εβδομάδα αφού 18 παιδιά που ζουν σε προάστιο της Λαρκάνα βρέθηκαν θετικά στον ιό του HIV, γεγονός που ώθησε τις υγειονομικές αρχές να διεξάγουν πιο ευρείς ελέγχους.


«Περισσότεροι από 90 άνθρωποι, ανάμεσά τους περίπου 65 παιδιά, βρέθηκαν θετικά στον ιό του HIV», δήλωσε ο δρ Άμπντουλ Ρέχαμαν υγειονομικός υπεύθυνος της Λαρκάνα.

«Ελέγχθηκε το αίμα των γονιών των παιδιών που έχουν μολυνθεί, όμως τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά», δήλωσε ο δρ Άζρα Πεσούχο, υπουργός Υγείας της επαρχίας Σιντ όπου ανήκει η Λαρκάνα. Ο Πεσούχο επιβεβαίωσε τη σύλληψη του γιατρού.

Στο μεταξύ οι αρχές της πόλης έχουν ξεκινήσει μια ευρεία εκστρατεία ελέγχων και πρόληψης.

Το Πακιστάν θεωρείται μια χώρα που δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο το AIDS. Όμως η ασθένεια έχει αρχίσει να εξαπλώνεται κυρίως μεταξύ των χρηστών ναρκωτικών, των εργαζόμενων του σεξ και των μεταναστών από τις χώρες του Κόλπου.
newsit.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ