2019-05-05 22:45:24
Φωτογραφία για Γιατί οι Αυστραλοί κήρυξαν πόλεμο στις γάτες σκοπεύοντας μέχρι το 2020 να σκοτώσουν δύο εκατομμύρια από αυτές;
Η Αυστραλία έχει κηρύξει τον πόλεμο στα συμπαθή αιλουροειδή και, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μέχρι το 2020 θέλει να έχει θανατώσει τουλάχιστον δύο εκατομμύρια αγριόγατες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην Αυστραλία ζουν συνολικά έξι εκατομμύρια αγριόγατες.

Σε κάποιες περιοχές της Αυστραλίας, μάλιστα, όπως στο Κουίνσλαντ, οι αρχές δίνουν έως και 10 δολάρια Αυστραλίας αμοιβή για κάθε «κεφάλι»« αγριόγατας που φέρνουν οι πολίτες, μια πρακτική που πάντως έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Πρόβλημα με τις αγριόγατες έχει και η γειτονική Νέα Ζηλανδία, όπου μάλιστα ένας ειδικός περιβαλλοντολόγος δήλωσε πως το ιδανικό μέλλον για τη χώρα θα είναι να μην έχει γάτες καθόλου ή έστω να είναι υπό απόλυτο έλεγχο.

Το βασικό πρόβλημα Αυστραλών και Νεοζηλανδών με τις γάτες έχει να κάνει με το γεγονός πως τα αιλουροειδή είναι «φονιάδες», καθώς ειδικά οι αγριόγατες, ζουν ελεύθερες στη φύση, αναγκάζονται να κυνηγούν για να εξασφαλίσουν την τροφή τους και αποτελούν έτσι το νούμερο ένα κίνδυνο για τα πουλιά!


Υπολογίζεται, μάλιστα, πως οι γάτες της Αυστραλίας σκοτώνουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο πουλιά ημερησίως! Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Biological Conversation», επισημαίνει πως οι αγριόγατες στην Αυστραλία σκοτώνουν 316 εκατομμύρια πουλιά το χρόνο, ενώ οι γάτες που ζουν ως κατοικίδια σκοτώνουν άλλα 61 εκατομμύρια!

«Όλοι γνωρίζουν πως οι γάτες σκοτώνουν τα πουλιά, αλλά αυτή η μελέτη δείχνει πως σε εθνικό επίπεδο, το ποσοστό της απώλειας είναι τεράστιο και είναι πιθανό να ευθύνεται για την εξαφάνιση πολλών ειδών», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Τζον Βοϊνάρσκι από το Πανεπιστήμιο Charles Darwin.

Συνολικά, οι επιστήμονες εκτιμούν πως στην Αυστραλία ζουν περί τα 11 δισεκατομμύρια πουλιά, γεγονός που σημαίνει πως οι γάτες δολοφονούν ετησίως το 4% του πληθυσμού.

Πηγή: protothema.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ