2019-05-06 01:00:43
Φωτογραφία για Το ατμοσφαιρικό CO2 δεν είναι καν ανθρωπογενές... Και οι ασήμαντες ΑΠΕ ούτε που το ακουμπάνε...
Δεν με προκάλεσε κάποιος υπάλληλος αιολικής εταιρίας να ψάξω για μελέτες που να αποδεικνύουν κάτι για το CO2 και το Κλίμα, αλλά εγώ και άλλοι αρχαιοπτέρυγες είμαστε μόνιμα σε αναζήτηση και ορίστε τι βρήκαμε, εν όψει της Συνόδου των Κλιματολάγνων που οργανώνουν κάτι Γεωτεχνικοί στην ..Ηλιούπολη (στην οποία, φυσικά δεν με κάλεσαν):

1. 1993 Chauncey Starr, E.P.R.I. Atmospheric CO2 Residence Time and the Carbon Cycle Οι ανθρωπογενείς εκπομπές CO2 συμβάλλουν σε μικρό μόνο ποσοστό της παρατηρηθείσας αύξησης στο ατμοσφαιρικό CO2 και πρέπει να αναζητηθούν άλλες πηγές αυτής της αύξησης. Με άλλα λόγια, ναι, το ατμοσφαιρικό CO2 έχει ανέβει, αλλά δεν είναι ανθρωπογενές 2. 2012 Ole Humlum (University of Oslo), Kjell Strordahl (Telenor), Jan-Erik Solheim (University of Tromsø), The phase relation between atmospheric carbon dioxide and global temperature. Οι μεταβολές στο ατμοσφαιρικό CO2 συμβαίνουν 9-12 μήνες μετά από τις μεταβολές στις θερμοκρασίες της θάλασσας, της ξηράς ή της τροπόσφαιρας
. Οι αυξομειώσεις της θερμοκρασίας προηγούνται των αυξομειώσεων του ατμοσφαιρικού CO2. Οι αυξομειώσεις του CO2 έπονται... Και το ανθρωπογενές CO2 δεν επηρεάζει τις αλλαγές στο ατμοσφαιρικό CO2. Τα ηφαίστεια εκλύουν μεν CO2 και ατμούς, αλλά τα ηφαιστειογενή αέρια και aerosol μειώνουν την θερμοκρασία και επομένως και το ατμοσφαρικό CO2.

3. 2017 Herman Harde, Helmut-Schmidt-University Hamburg: Scrutinizing the carbon cycle and CO2 residence time in the atmosphere. Στους διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν το ατμοσφαρικό CO2, ανθρωπογενής συμβολή είναι μόλις 4,3% (σε αντίθεση με τις διάφορες ερμηνείες του IPCC).

Τώρα, σε αυτό το σχετικά ασήμαντο. 4,3%, ανθρωπογενές ποσοστό, προσθέστε:

Το CO2 δεν είναι το σημαντικότερο αέριο του θερμοκηπίου (οι υδρατμοί είναι)

Τα αέρια του θερμοκηπίου, όλα μαζί, είναι ένας, μικρός μόνο, παράγων στο Κλίμα

Όλες οι ΑΠΕ μαζί μετά 30 χρόνια και κάτι τρις επιδοτήσεων είναι μόλις το 1,1% της ενέργειας

Οι ΑΠΕ και ειδικά τα αιολικά, δεν μειώνουν ή και αυξάνουν τις εκπομπές CO2...Γιατί είπαμε ότι βάζουμε ΑΠΕ;

Και σε ποιόν τα λέμε όλα αυτά; Στον Ζερεφό; Στον Τσιπουρίδη; Στο ΣτΕ; Στον Σταθάκη; Σε όλους μαζί;

Το διοξείδιο του άνθρακα, ή CO2, είναι ιχνοστοιχείο της ατμόσφαιρας. "405 ppm ή "μέρη ανά εκατομμύριο", ή 0,045% της ατμόσφαιρας. Η πιο γνωστή του χρήση είναι στην φωτοσύνθεση. Το πιο σίγουρο αποτέλεσμα της αύξησής του στην ατμόσφαιρα είναι ότι τα φυτά σε ξηρές περιοχές μεγαλώνουν πιο εύκολα. Και για αυτήν την αύξηση, οι άνθρωποι ευθύνονται κατά 4,3%. Και με ΑΠΕ δεν μειώνεται ούτε το ανθρωπογενές 4,3% ούτε το 0,043% που θα αντιστοιχούσε στο 1% της συνολικής ενέργειας από ΑΠΕ.

Μάς κοροϊδεύουν τόσο χοντρά που περνάει απαρατήρητο...

archaeopteryxgr
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ