2019-05-06 21:44:24
Φωτογραφία για Μεσογειακές γατολιχουδιές με σαρδέλα
Η σύμβουλος διατροφής σκύλου και γάτας, Ελένη Παλαιολογοπούλου, έχει τη συνταγή που θα κάνει τη γάτα σας να γλύφει... τα μουστάκια της

Αν θέλετε να ξετρελάνετε τον ουρανίσκο της γατούλας σας, μπορείτε να της μαγειρέψετε σαρδέλα, που τόσο αρέσει σ’ αυτά τα ζωάκια – και είναι πλούσια σε βιταμίνες.

«Η σαρδέλα είναι αγαπημένη τροφή για τις γάτες, αν και τα τελευταία χρόνια δεν τη γεύονται τόσο συχνά, όσο παλαιότερα. Τελικά είναι τυχερές οι αδέσποτες κεραμιδόγατες, που τις βλέπουμε στα καρτ ποστάλ και ζουν σε κάποιο νησί της χώρας μας. Γιατί αυτές μπορούν να γεύονται ψαράκια που πετάνε οι ψαράδες από τα καΐκια.

Η σαρδέλα, λοιπόν, είναι μια πολύ καλή πηγή ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, ασβεστίου, βιταμίνης D και βιταμίνης Α. Είναι πολύ εύγεστη, τόσο για εμάς, όσο και για τα ζωάκια μας.

Τα συστατικά που θα χρειαστείτε:

Μισό κιλό κιμά γαλοπούλας ή κοτόπουλου


120 γραμμάρια φρέσκες σαρδέλες (αφαιρούμε τα εντόσθια)

2 κρόκους αυγού

2 κουτ. σούπας διατροφική μαγιά. Είναι πλούσια σε σύμπλεγμα βιταμινών B για ένα υγιές νευρικό σύστημα. Θα τη βρείτε σε κατάστημα με βιολογικά προϊόντα. Βεβαιωθείτε ότι έχει μέσα ανενεργή μαγιά.

Λίγη ρίγανη (περίπου ¼ κουτ. γλυκού, ή και λιγότερο)

3 κουτ. σούπας νερό

Εκτέλεση

Σε ένα multi χτυπάτε τον κιμά, τις σαρδέλες, τη διατροφική μαγιά, τους κρόκους αυγού, τη ρίγανη και το νερό, μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα.

Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα τα ταψάκι, ενώ παράλληλα προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Με ένα κορνέ, ή με ένα κουταλάκι, φτιάχνετε πάνω στο χαρτί μικρές μπουκίτσες από το μείγμα. Βάζετε το ταψάκι στον φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να απορροφηθούν όλα τα ζουμιά. Αφήνετε τις μπουκίτσες να ξεπαγώσουν εντελώς προτού τις αποθηκεύσετε. Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο έως τέσσερις ημέρες (θα δείτε σε τι κατάσταση είναι). Επίσης, μπορείτε να τις αποθηκεύετε σε ένα πλαστικό σακουλάκι φαγητού στην κατάψυξη, έως και για ένα μήνα. Γενικά προτείνεται, η τροφή να είναι όσο γίνεται πιο φρέσκια. Οπότε, όσο πιο γρήγορα καταναλωθεί, τόσο το καλύτερο.

Οι γάτες σας θα ξετρελαθούν με το τελικό αποτέλεσμα. Γευστικές, υγιεινές χειροποίητες μπουκίτσες από τα χεράκια σας!».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ