2019-05-06 21:48:36
Φωτογραφία για ΚΚΕ για τουρκικές γεωτρήσεις: «Μύθος» ότι οι τριμερείς συνεργασίες θα σταματήσουν την Άγκυρα
Διεξάγεται ένα «ανατολίτικο παζάρι» με θύματα τους λαούς επισημαίνει ο Περισσός σε ανακοίνωσή του και χαρακτηρίζει επικίνδυνη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις τουρκικές έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ

«Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι επικίνδυνη. Αυτό διαπιστώνεται τόσο με την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ από το τουρκικό γεωτρύπανο "Πορθητής" και το ερευνητικό "Μπαρμπαρός", τις απειλές της τουρκικής κυβέρνησης για την Κύπρο και το Αιγαίο, καθώς και με την όξυνση της εγκληματικής επιθετικότητας του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και τους βομβαρδισμούς του στη Γάζα» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Το ΚΚΕ» συνεχίζει η ανακοίνωση, «έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους στην περιοχή εδώ και καιρό. Ανάδειξε το γεγονός πως οι πανηγυρισμοί των αστικών κομμάτων, γύρω από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, κρύβουν από τους λαούς τη μεγάλη "εικόνα" της έντασης και όξυνσης των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων και ενεργειακών μεγαθηρίων, που συγκρούονται κι οδηγούν σε επεμβάσεις και πολέμους με "μήλον της έριδος" την ενέργεια».


Αναφέρει ότι «τα γεγονότα αποδεικνύουν πόσο επικίνδυνος είναι ο μύθος που καλλιεργούν παράγοντες στην Ελλάδα και την Κύπρο, πως δήθεν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι "τριμερείς συμμαχίες" στην περιοχή, θα βάλουν φρένο στην τούρκικη επιθετικότητα. Ποτέ δεν έχει γίνει αυτό. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένα "ανατολίτικο παζάρι" με θύματα τους λαούς».

«Είναι "στάχτη στα μάτια" του λαού μας, οι ισχυρισμοί περί "μέτρων εμπιστοσύνης", για τα οποία επίσης πανηγύριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το νομοσχέδιο του γερουσιαστή Μενέντεζ, που κατατέθηκε στο αμερικάνικο Κογκρέσο, πως δήθεν θα βάλουν φρένο στην προκλητικότητα της αστικής τουρκικής τάξης. Όπως, επίσης αναλώσιμες είναι και οι δηλώσεις της ΕΕ και των διάφορων θεσμών της, που γίνονται "φτερό στον άνεμο" πριν ακόμη προλάβει να στεγνώσει το μελάνι, στο οποίο έχουν τυπωθεί. Άλλωστε η ΕΕ αντιμετωπίζει την Τουρκία ως στρατηγικό εταίρο, για λογαριασμό των ευρωπαϊκών μονοπωλίων» σημειώνει η ανακοίνωση.

Προσθέτει ότι «γνωρίζουμε επίσης ότι ο γγ του ΝΑΤΟ επισκέπτεται την Τουρκία για να δυναμώσουν οι σχέσεις της με το ΝΑΤΟ, ενώ οι ΗΠΑ διατείνονται πως με κάθε τρόπο θα κρατήσουν την Τουρκία στη συμμαχία τους».

«Ο λαός πρέπει να εμπιστευθεί την εμπειρία του, να σκεφτεί πως το ΕυρωΝατοϊκό πλαίσιο όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια στους λαούς, αλλά μέσα σ' αυτά τα πλαίσια διατηρείται η κατοχή του 40% της Κύπρου, οι χιλιάδες παραβιάσεις στο Αιγαίο και η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των συνόρων, στην Ελλάδα και την Κύπρο» τονίζει το ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση του κόμματος καταλήγει επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι έκθετη, γιατί διαρκώς εφησυχάζει τον λαό, εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, για ξένα προς το λαό συμφέροντα και παρουσιάζει την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, που "μαγειρεύτηκε" για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες, ως συνταγή για το Αιγαίο και την Κύπρο. Όμως η λύση και η διέξοδος για το λαό μας και τους άλλους λαούς της περιοχής βρίσκεται σε σύγκρουση με τις αστικές τάξεις, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις τους».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ