2019-05-07 14:33:57
Φωτογραφία για ΠΟΣΚΕ: ΤΟ CLAWBACK ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΩΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ;
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

(ΠΟΣΚΕ)

ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 12,ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Τ.Κ 16346

ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854

Email: [email protected]

Δνση Επικοινωνίας : Χαρ.Τρικούπη 12 Ηλιούπολη

Αθήνα 07/05/2019

Προς:

Υπουργό Υγείας κ.Ξανθό Ανδρέα

Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ.Πολάκη Παύλο

ΘΕΜΑ : ΤΟ CLAWBACK ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΩΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ;

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Ανακοινώθηκε προ 3ημέρου το Clawback του Α΄ εξαμήνου του 2018. Είναι περιττό να σας αναφέρουμε, γιατί το γνωρίζεται φυσικά ότι κατά μέσο όρο μας ζητάτε να επιστρέψουμε το 30% των εισπραχθέντων δαπανών από τον ΕΟΠΥΥ. Αν συνυπολογίσουμε και το Rebate που φτάνει και ξεπερνάει το 40% είτε λόγω όγκου, είτε λόγω αυτοπαραπομπής, είναι απορίας άξιο πως πιστεύεται ότι με το υπόλοιπο 30% που απομένει είναι δυνατόν να επιβιώσουν τα ιατρεία, πολυιατρεία και εργαστήρια αφού με αυτό που απομένει πρέπει να πληρωθούν λειτουργικές δαπάνες, ΕΦΚΑ, και φόροι.


Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ήδη είναι σε εξέλιξη η πληρωμή σε δόσεις του Clawback 2013-2015 και 2017 και αν προστεθούν σε αυτές και οι δόσεις του Clawback του 2018 τότε αυτό σημαίνει ολοκληρωτική καταστροφή.

Σας υπενθυμίζουμε και πάλι ότι προσφάτως θεσμοθετήσατε μηδενική ή μειωμένη συμμετοχή σε χρόνιους ασθενείς και δικαιούχους ΕΚΑΣ, μέτρο φυσικά κοινωνικά παραδεκτό αρκεί να καλύπτει το κόστος που επωμίζονται τα εργαστήρια λόγω της αύξησης του Clawback η πολιτεία. Το να κάνει κοινωνικό έργο το κράτος με τα λεφτά των Ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών τουλάχιστον ας βγει το κράτος να το αναγνωρίσει και όχι να κρύβεται και να λέει ότι κάνει κοινωνικό έργο με λεφτά άλλων.

Δεν ξέρουμε αν αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της καταστροφής που κάνετε με την πολιτική σας. Αντιληφθείτε όμως ότι η υπομονή και αντοχή όλων έχει όρια και αυτά εξαντλήθηκαν.

Μετά τιμής, 

Ο Πρόεδρος           Ο Γεν. Γραμματέας

Φ.Ν.Πατσουράκος Αναστάσιος Δ. Τσάτσος
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ