2019-05-07 19:42:26
Φωτογραφία για Λυκουρέζος στη δίκη Ζαφειρόπουλου: Ζήτησα €200.000 αμοιβή για να διευθετηθεί η αντιδικία Φλώρου-Αντωνόπουλου
«Αυτό που υπήρξε πράγματι και το ομολογώ στο τέλος του Αυγούστου 2017 ζήτησα

πράγματι μια αμοιβή των 200.000 στο πλαίσιο της διευθέτησης προκειμένου είτε να μην παρασταθουμε είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή» είπε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στο δικαστήριο

Το ποσό των 200.000 ευρώ ως αμοιβή στο πλαίσιο της διευθέτησης της υπόθεσης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου, υποστήριξε ότι ζήτησε από τον αδικοχαμένο ποινικολόγο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ο γνωστός ποινικολόγος, στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα εκβίασης του Αριστείδη Φλώρου, κατέθεσε σήμερα ως μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο δικαστήριο ο κ. Λυκουρέζος ανέφερε ότι είχε ζητήσει από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, δικηγόρο του κρατούμενου επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, 200.000 ευρώ ως αμοιβή, προκειμένου όπως είπε «είτε να μην παρασταθούμε, είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή».


Να σημειωθεί πως ο κ. Λυκουρέζος εκπροσωπούσε τον δικηγόρο Γ. Αντωνόπουλο, ο οποίος είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το 2014. Ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ο Αριστείδης Φλώρος.

Σήμερα στην κατάθεσή του στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, ο κ. Λυκουρέζος σνέφερε πως ζήτησε το ποσό των 200.000 ευρώ από τον Φλώρο μέσω του συνηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ως «δικηγορική αμοιβή στο πλαίσιο μιας γενικής διευθέτησης της αντιδικίας Φλώρου-Αντωνόπουλου».

Ο κ. Λυκουρέζος υποστήριξε πως γινόταν προσπάθεια «να υπάρξει μια διευθέτηση και να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις» (σ. σ. από τον Φλώρο και τον Αντωνόπουλο) στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου.

Χαρακτηριστικά ο κ. Λυκουρέζος ανέφερε: «Αυτό που υπήρξε πράγματι και το ομολογώ, στο τέλος του Αυγούστου 2017, ζήτησα πράγματι μια αμοιβή των 200.000 ευρώ στο πλαίσιο της διευθέτησης προκειμένου είτε να μην παρασταθούμε είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή».

Μιλώντας για τον εντολέα του Γ. Αντωνόπουλο, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είπε: «Για τον Αντωνόπουλο δεν είχε παρέλθει ο φόβος παρότι είχαν περάσει 2-3 χρόνια από το περιστατικό. Ήθελε μεν να τιμωρηθεί ο ένοχος αλλά ταυτόχρονα φοβόταν».

Αναφερόμενος στις συναντήσεις με τον συνήγορο του Αριστείδη Φλώρου, τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ο κ. Λυκουρέζος διέψευσε τα ποσά στα οποία είχαν αναφερθεί μάρτυρες ότι ο ίδιος ζήτησε από τον αδικοχαμένο δικηγόρο.

Ακόμη, αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση αναφορικά με αλλαγή καταθέσεων μαρτύρων. «Δεν αποτέλεσε αντικείμενο των συζητήσεων η αλλαγή των καταθέσεων των Αλβανών», υποστήριξε ο κ. Λυκουρέζος ενώ κατέθεσε πως είχε ενημερώσει τον Γιώργο Αντωνόπουλο οτι επρόκειτο να ζητήσει δικηγορική αμοιβή και πως ο ίδιος του είχε πει «χειρίσου το εν λευκώ».

Η δίκη συνεχίζεται.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ