2019-05-08 00:33:21
Φωτογραφία για Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο από την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού
Μία ξεχωριστή συναυλία, αφιερωμένη στα τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου, που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε, θα πραγματοποιήσει την προσεχή Τετάρτη 8 Μαΐου η φημισμένη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημερών Θάλασσας 2019», που διοργανώνει ο Δήμος του Πειραιώς.

Η συναυλία αυτή θα πραγματοποιηθεί – ως προελέχθη – στις 8 Μαΐου, στον ανοικτό χώρο της Πλατείας Αλεξάνδρας του Πειραιώς, από τις 20:00 ως τις 22:00.

Συνοπτικό ιστορικό της Μουσικής του ΠΝ, συμφώνως με τους διοργανωτές.

«Το πρώτο μουσικό τμήμα του Πολεμικού Ναυτικού συγκροτήθηκε το 1879.

Από την σύστασή της, η Μουσική του ΠΝ επιβαίνουσα πολεμικού πλοίου, με ιδιαίτερα σημαντική την υπηρεσία της επί του ένδοξου θωρηκτού «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ», ακολούθησε τον Στόλο σε όλους τους αγώνες του για την απελευθέρωση των υπόδουλων νησιών του Αιγαίου και την προάσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Μουσικής κατέχει και η συμμετοχή της στις τελετές των Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξήχθησαν στην Αθήνα το 1896 και το 2004.


Σήμερα, η Μουσική του ΠΝ, με έδρα της το Ναυτικό Οχυρό Βοτανικού, με την συνεχή και εντατική εκπαίδευση των στελεχών της υπό την ηγεσία άξιων Αρχιμουσικών, έχει εξελιχθεί σε μια συμφωνική μπάντα με προγράμματα συναυλιών που απαιτούν πλήρως καταρτισμένους κι εκπαιδευμένους μουσικούς. Η Μουσική του Π.Ν. συμμετέχοντας σε εθνικές, τοπικές και θρησκευτικές εορτές και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους συνδετικούς κρίκους μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και των Πολιτών, ενώ με την παρουσία της σε ∆ιεθνή Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών, έχει αναδειχθεί σε έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές των ελληνικών Ενόπλων ∆υνάμεων στο εξωτερικό».
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ