2019-05-09 17:00:32
Φωτογραφία για Σόου τραυματιοφορέων του ΕΣΥ έξω από το υπ. Υγείας! Γιατί διαμαρτύρονται
HR 9 Μαΐου 2019

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν τραυματιοφορείς του ΕΣΥ, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει από 10:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι.

Διαμαρτύρονται, όπως αναφέρουν, για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού καθώς, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι κενές οργανικές θέσεις είναι πάνω από 50%.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμβολικά, έξω από το υπουργείο Υγείας έχουν τοποθετήσει ένα φορείο και ένα καροτσάκι με ένα πανό με σκίτσα του πρωθυπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη να κατεβαίνουν μια σκάλα και στο οποίο αναγράφεται το σύνθημα «Παύλο έχεις αψύ χαρακτήρα αλλά κάνεις δουλειά»

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ «στις 4600 οργανικές θέσεις τραυματιοφορέων των νοσοκομείων, υπηρετούν σήμερα 2200 και η κυβέρνηση», όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, «μετατάσσει 526 τραυματιοφορείς πρώην σχολικούς φύλακες στους δήμους με νόμο του υπουργείου Εσωτερικών. Όταν ολοκληρωθούν οι μετατάξεις η κατάσταση θα είναι αφόρητη για τους ασθενείς και τους εναπομείναντες τραυματιοφορείς».

Καταλήγοντας αναφέρουν ότι «τα νοσοκομεία έχουν έναν ή δύο τραυματιοφορείς στη βάρδια για να εξυπηρετούν νοσηλευόμενους ασθενείς και τα έκτακτα περιστατικά στα ΤΕΠ, ενώ ο εξοπλισμός είναι διαλυμένος».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ