2019-05-09 18:42:32
Φωτογραφία για Αλ.Τσίρπας: Ζήτησα να ληφθούν μέτρα από την ΕΕ εάν συνεχιστεί η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας
«Η Τουρκία οφείλει να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου και να σταματήσει της παράνομες ενέργειες», δήλωσε ο Πρωθυπουργός μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στο Σίμπιου της Ρουμανίας. «Αναδείξαμε τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ» δήλωσε ο Αλ.Τσίπρας τονίζοντας ότι εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στις θέσεις του Ν. Αναστασιάδη.

Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ζήτησε από την Ε.Ε. να εξεταστούν στην επόμενη Σύνοδο τα απαραίτητα βήματα και μέτρα που πρέπει να ληφθούν εάν συνεχιστεί η ίδια συμπεριφορά της Τουρκίας. «Η Τουρκία οφείλει να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου και να σταματήσει της παράνομες ενέργειες».

«Η Ε.Ε. έχει ιδιαίτερο γεωπολιτικό και ενεργειακό συμφέρον στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Θέλουμε μία Μεσόγειο ειρήνης και συνεργασίας και όχι μία Μεσόγειο παραβιάσεων» υπογράμμισε ο Αλ.Τσίπρας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «σήμερα είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για το μέλλον της Ε.Ε. και την ατζέντα της επόμενης πενταετίας» κάνοντας λόγο για ανάγκη μιας Ευρώπης περισσότερο κοινωνικής, με περισσότερη ανάπτυξη και λιγότερη λιτότητα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είχε την ευκαιρία να επισημάνει την ανάγκη αναβάθμισης της διεθνούς παρουσία της Ε.Ε. και την ανάγκη τήρησης του διεθνούς δικαίου στο εσωτερικό της.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ