2019-05-09 23:52:52
Φωτογραφία για Μετακινώντας όγκους που ζυγίζουν τόνους με το χέρι! Και όμως γίνετε ...!!! (Βίντεο)
Μετακινώντας όγκους που ζυγίζουν τόνους με το χέρι! Και όμως γίνετε ...!!! (Βίντεο)

Σχόλιο από The Secret Real Truth: Βρε, λες και οι αρχαίοι να χρησιμοποιούσαν εκτός από άλλα και κάτι σχετικό..;; Δεν το βρίσκετε αρκετά έξυπνο! Διαβάστε, δείτε και το σχετικό βίντεο και θα καταλάβετε

Όταν πρόκειται να μετακινήσει κανείς 25 τόνους πέτρας, τα βαριά μηχανήματα είναι πιθανώς η πρώτη επιλογή που έρχεται στο νου. Αλλά εάν εξετάσουμε διάφορα ιστορικά μνημεία, σίγουρα οι αρχαίοι λαοί είχαν βρει διαφορετικούς τρόπους ώστε να μετακινούν τόσο βαριά αντικείμενα χωρίς τη χρήση μηχανημάτων.

Η εταιρία Matter Design που εδρεύει στο Cambridge προσπάθησε να έχει έρθει πιο κοντά στον τρόπο που πιθανότητα χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι για να μετακινήσουν βαριά αντικείμενα με μια έρευνα στην οποία χρησιμοποιούσαν οικοδομικά υλικά καταφέρνοντας να τα μετακινήσουν χωρίς να χρειαστούν γερανούς ή άλλο εξοπλισμό για ανύψωση.


Το έργο ονομάζεται Walking Assembly και τεκμηριώνεται μέσα από ένα συναρπαστικό βίντεο. Στο βίντεο, άνθρωποι μετακινούν μεγάλους όγκους σκυροδέματος μεμονωμένα και καταλήγουν να τους τοποθετούν σε ένα ενιαίο έργο. Οι πέτρες έχουν στρογγυλεμένες άκρες, χαρακτηριστικό που καθιστά εύκολη την κύλησή τους προς τα εμπρός και προς τα πίσω ενώ και τα αιχμηρά σημεία τους, επιτρέπουν στα κομμάτια να ταιριάζουν μεταξύ τους όπως τα κομμάτια του παζλ. Ενώνοντας τα κομμάτια μαζί προκύπτουν ολόκληρες πλατφόρμες, τοίχοι και σκάλες.

Η ομάδα εστίασε στην πυκνότητα προκειμένου να καταστήσει το έργο εφικτό. Χρησιμοποιώντας σκυρόδεμα μεταβλητής πυκνότητας το κέντρο της μάζας του αντικειμένου μεταβάλλεται καθώς κινείται και με αυτό τον τρόπο καθίσταται ευκολότερη η κίνηση των δομών.

https://vimeo.com/329691145

ΠΗΓΗ

Let's block ads! (Why?)


πηγη
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ