2012-06-13 15:17:26
Φωτογραφία για Πολύφερνη πολιτική νύφη είτε για κυβέρνηση Σαμαρά, είτε για κυβέρνηση Τσίπρα ο Φώτης Κουβέλης...!!!
Ολα τα κόμματα εντάσσουν στη στρατηγική τους τον Φώτη Κουβέλη και τη ΔΗΜ.ΑΡ. ως βασική συνιστώσα τόσο του μετεκλογικού τοπίου όσο και της διακυβέρνησης της χώρας.

Για τη Ν.Δ., αν κερδίσει τις εκλογές, ο... κ. Κουβέλης θα μπορούσε να αποτελέσει την απαραίτητη Αριστερή συνισταμένη της αυριανής συγκυβέρνησης. Για τον Αλέξη Τσίπρα η ΔΗΜ.ΑΡ. αποτελεί βασικό σύμμαχο της «κυβερνώσας Αριστεράς» χωρίς τον οποίο δεν γίνεται κυβέρνηση στις 17 Ιουνίου. Και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι ο αυριανός ευρω-Αριστερός σύμμαχος με τον οποίο θα μπορούσε να χτίσει από την αρχή τη νέα Κεντροαριστερά.

Στο νέο τοπίο των απαραίτητων μετεκλογικών συμμαχιών -τώρα που οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις αποτελούν πλέον παρελθόν- η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη αποτελεί το «Μήλο της Εριδος». 

Ολα τα κόμματα προσβλέπουν σε συνεργασία με αυτόν τον ήρεμο, ευρωπαϊκό πόλο της ελληνικής Αριστεράς που χωρίς λαϊκισμούς ή επικίνδυνους πειραματισμούς υπόσχεται αλλαγή του Μνημονίου και κοινωνική ειρήνη.


Η ΔΗΜ.ΑΡ. θεωρείται από τη Ν.Δ. απαραίτητη συνισταμένη στην κυβέρνηση εθνικού σκοπού της επόμενης Δευτέρας. Ο Αντώνης Σαμαράς, αν κερδίσει τις εκλογές, δεν θα επιθυμούσε να σχηματίσει μια κυβέρνηση μόνο με το ΠΑΣΟΚ αφού αυτό το σχήμα θα θεωρηθεί επανάληψη της τριετίας Παπανδρέου-Παπαδήμου την οποία καταδίκασαν οι ψηφοφόροι στις 6 Μαΐου.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η συμμετοχή της ΔΗΜ.ΑΡ. σε κυβέρνηση της Αριστεράς είναι περισσότερο από απαραίτητη αφού τυχόν άρνησή της θα οδηγούσε σε ακυβερνησία, με δεδομένο το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί το ΚΚΕ που δηλώνει ότι δεν προτίθεται να συγκυβερνήσει. Ο Αλέξης Τσίπρας σε κάθε ευκαιρία απευθύνεται στον «Φίλο Φώτη», όπως δήλωσε πρόσφατα και τον καλεί να συναινέσει στον σχηματισμό κυβέρνησης στις 18 Ιουνίου. Οι προθέσεις, ωστόσο, του κ. Κουβέλη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν έχουν ξεκαθαρίσει αφού η ηγεσία της ΔΗΜ.ΑΡ. δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό και οι θέσεις του οδηγούν τη χώρα εκτός ευρώ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν κρύβει επίσης τις προθέσεις του και πολλαπλασιάζει τα ανοίγματα προς τον Φώτη Κουβέλη με στόχο την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς. Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι τα δυο κόμματα είναι συγγενικά στον ευρύτερο χώρο της ευρωπαικής σοσιαλδημοκρατίας και ένα είδος μετεκλογικής «συγχώνευσης» θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν μεγάλο πολιτικό φορέα που θα επισκίαζε την κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ. «Νομίζω ότι οι δρόμοι μας είναι πολύ κοντά. Εχουμε να συζητήσουμε πάρα πολλά, ανοιχτά και όχι παρασκηνικά» δήλωσε χθες ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Πηγή / iefimerida 
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ