2019-05-10 08:45:20
Φωτογραφία για Μήνυμα της ΑΚΙΔΑ για την ημέρα εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης
Η 9η Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Νίκης των Λαών ενάντια στο ναζισμό και στο φασισμό. Η ημέρα αυτή, που συμπίπτει με τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με το

Ν.2703/1999 καθιερώθηκε στη χώρα μας ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944. 

     Είναι ημέρα σύμβολο για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ειρήνη. Ημέρα συντριβής των δυνάμεων της βαρβαρότητας. Ημέρα μνήμης για τα 50 εκατ. θύματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τα οποία άφησε πίσω της η πιο αντιδραστική επεκτατική ιδεαλιστική πολιτική, που γνώρισε ποτέ ο κόσμος στο όνομα του εθνικισμού και του ρατσισμού. 

    Αποδίδουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές, που θυσιάστηκαν για λαϊκή ελευθερία, παλεύοντας υπό αντίξοες συνθήκες, μην υπολογίζοντας το συσχετισμό δυνάμεων της εποχής. Τιμούμε τους ένστολους αγωνιστές, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, που αψήφησαν την πίεση και τις εντολές της ξένης κατοχής κι εντάχθηκαν ή διευκόλυναν την αντίσταση του λαού, αρνούμενοι να συνεργαστούν με τους κατακτητές.     

    Το διαχρονικό μήνυμα της αντιφασιστικής νίκης διδάσκει ότι ο αγώνας για δίκαιο, ανεξαρτησία κι ελευθερία δεν κάμπτεται και πάντα επικρατεί.

http://akidapolice.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ