2019-05-10 18:01:21
Φωτογραφία για Αποκλεισμό της Ιόνιας Οδού την ημέρα επίσκεψης του Τσίπρα σχεδιάζουν οι Ξηρομερίτες για τα βιορευστά στις Φυτείες
            Σε συνέχεια της συγκέντρωσης στο Κοινοτικό κατάστημα Φυτειών και της ομόφωνης απόφασης του Δήμου Ξηρομέρου, των Φορέων και των κατοίκων για συνέχιση του αγώνα και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ενέργειας με την χρήση Βιορευστών στις περιοχή των Φυτειών θα λάβει χώρα νέος κύκλος κινητοποιήσεων. Αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου και της Επιτροπής Αγώνα:

          Πλήθος αντιδράσεων προκαλεί η έκδοση αδειών για «εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ενέργειας με την χρήση Βιορευστών» από την αδιανόητη και καταφανώς παράνομη απόφαση , του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας με την στήριξη και την κάλυψη της Πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ Υπουργείου Περιβάλλοντος........       

     Η αμιγώς αγροτική περιοχή, με τα πάσης φύσεως λύματα, απόβλητα, και Βιορευστά που θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη και που θα μεταφέρονται απ’ όλη την επικράτεια, και όχι μόνο, θα μετατραπεί σε Βιομηχανική ζώνη, συσσώρευσης βλαβερών, ρυπογόνων και καταστροφικών δραστηριοτήτων στο περιβάλλον κυρία όμως στην υγεία και την ποιότητα ζωής των χιλιάδων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των τοπικών κοινοτήτων Φυτειών, Παπαδάτου, Μπαμπίνης, Μαχαιράς, Χρυσοβίτσας, Προδρόμου και Σκουρτούς του Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλ/νιας.


        Σε συνέχεια της συγκέντρωσης στο Κοινοτικό κατάστημα Φυτειών και της ομόφωνης απόφασης του Δήμου, των Μαζικών Φορέων και των κατοίκων για συνέχιση του αγώνα και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προγραμματίζουμε το επόμενο χρονικό διάστημα τις παρακάτω ενέργειες:

–Έντονη παρουσία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τόσο στα περιφερειακά όσο και στα κεντρικά για την επιπλέον ενημέρωση για τις παρενέργειες και τις επιπτώσεις της εγκατάστασης των Βιορευστών, και την διεύρυνση συμμαχιών και υποστηρικτών των θέσεων μας.

–Την τοποθέτηση πανό κατά μήκος της Ιόνιας οδού αλλά και στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου με περιεχόμενο την άρνηση εγκατάστασης Βιορευστών στην περιοχή μας.

-Αποκλεισμό της Ιόνιας Οδού την ημέρα επίσκεψης του κ. Τσίπρα στον νόμο μας.

-Επίδοση ψηφίσματος – διαμαρτυρίας από την επιτροπή αγώνα στον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση στο Αγρίνιο.

     Αποκλειστικό μας αίτημα, παραμένει η ανάκληση των αδειών και η απόρριψη των εγκαταστάσεων των Βιορευστών.

        Δεν θα επιτρέψουμε, με κάθε τρόπο, την μετατροπή της περιοχής μας σε μια απέραντη «χαβούζα» προς όφελος υπόπτων οικονομικών συμφερόντων που αδιαφορούν για τις καταστροφικές και μη ανατρέψιμες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία των ανθρώπων.

         Απαιτούμε από την Πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, κκ Σ. Φαμελλο- Γ. Σταθάκη αλλά και την κυβέρνηση συνολικά την ίδια αντιμετώπιση και ίση μεταχείριση με άλλες περιοχές της χώρας όπως Θεσσαλονίκη, Ήπειρο κλπ όπου προχώρησαν σε ανάκληση αντίστοιχων αδειών εγκατάστασης Βιορευστών και δεν θα επιτρέψουμε να αντιμετωπίζονται οι κάτοικοι του Ξηρομέρου και της Αιτωλ/νιας , πολίτες Β’ κατηγορίας.

     Καλούμε όλους τους Βουλευτές της Αιτ/νίας, τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές, καθώς και όλους τους Υποψήφιους Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας να πάρουν σαφή έγγραφη και δημόσια θέση ώστε να γνωρίζει ο λαός του Ξηρομέρου ποιος είναι μαζί του και ποιος εναντίον του.

     Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν και θα ενταθούν μέχρι οι αρμόδιοι να ανακαλέσουν τις συγκεκριμένες αδειοδοτήσεις.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ