2019-05-10 19:18:16
Φωτογραφία για Ευρωεκλογές 2019: Γιατί πρέπει να ψηφίσεις - Τι δείχνουν οι έρευνες του Ευρωβαρόμετρου
«Ισχυρή υποστήριξη» δίνουν οι πολίτες στην Ευρωπαΐκή Ένωση, σύμφωνα με τις τελευταίες

ειδικές έρευνες του Ευρωβαρόμετρου - Οι δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - EU&ME και You Vote EU - προκειμένου να «ξυπνήσει» το ενδιαφέρον των ευρωπαίων πολιτών  Οι Ευρωεκλογές 2019 βρίσκονται προ των πυλών και ο μεγαλύτερος εχθρός στην εκλογική αναμέτρηση είναι η αποχή. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει δώσει στη δημοσιότητα ενδιαφέρουσες δράσεις προς αφύπνιση του λαού της Ευρώπης, μαζί με ειδικές έρευνες που επικεντρώνονται στη στάση των Ευρωπαίων στην πορεία προς τις ευρωεκλογές, αξιολογώντας το ενδιαφέρον τους για τη διαδικασία και τις απόψεις τους σχετικά με το ευρωπαϊκό εγχείρημα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με ειδική δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου του Κοινοβουλίου που διεξήχθη μέσα στον μήνα Απρίλιο (02-09 Απριλίου) το 80% των ερωτηθέντων πολιτών πιστεύει ότι αυτά που φέρνουν κοντά τους Ευρωπαίους πολίτες είναι πολύ περισσότερα από εκείνα που μπορεί να τους χωρίζουν.


Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι οκτώ στους δέκα δηλώνουν ότι έχουν προχωρήσει σε πολιτική συζήτηση με την οικογένειά τους, φίλους ή γνωστούς, τουλάχιστον μία φορά. Το 72% την ίδια ώρα έχει αφιερώσει χρόνο για να παρακολουθήσει τηλεοπτική εκπομπή πολιτικού ενδιαφέροντος. Στο 33% βρίσκεται εκείνη η μερίδα των πολιτών που εκμυστηρεύεται ότι διατηρεί τις επιφυλάξεις της γύρω από την αξία και την αναγκαιότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με ένα ποσοστό της τάξης του 28% να εμφανίζει μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Όπως αναφέρεται η άνοδος των ακροδεξιών στοιχείων και το μεταναστευτικό, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση έχει διαμορφώσει διαφορετικό χαρακτήρα στην Ευρώπη, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά την πρόθεση των ευρωπαίων πολιτών να σταθούν μπροστά από την κάλπη.

Με αφορμή τις επικείμενες Ευρωεκλογές 2019 η Ευρώπη προσπαθεί να «διεγείρει» και το ενδιαφέρον των ηλικιών, 14 - 18, για να ενισχυθεί το ενδιαφέρον τους για το μέλλον.

«This Time I am Voting» και «#YourVoteOurFuture» είναι δύο μόνο από τα «δυνατά» μηνύματα αυτής της προσπάθειας.

Η πλατφόρμα «#YourVoteOurFuture» σε ενημερώνει για τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δίδεται η ευκαιρία να συνδέεται κανείς με εκπροσώπους, νέους υποψηφίους ή άλλους ψηφοφόρους.

Το πιο σπουδαίο μήνυμα που επιχειρεί και επιθυμεί να περάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ότι η ψήφος του κάθε Ευρωπαίου πολίτη αξίζει, μια ευθύνη που βαραίνει τόσο τους πολιτικούς, όλα τα κόμματα, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι δέκα λόγοι

1-Γιατί είναι δημοκρατικό δικαίωμα

2-Για την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, το οποίο απειλείται από ακροδεξιές και αντιευρωπαϊκές δυνάμεις

3-Για τη διασφάλιση για το μέλλον της Ευρώπης

4-Για τη διαφύλαξη της ειρήνης, της ευημερίας και όλων αυτών των οφελημάτων που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση

5-Για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

6-Για την ενδυνάμωσή του, που διασφαλίζει καλύτερη ποιότητα ζωής με τις αποφάσεις του

7-Για τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που στηρίζει την ισότητα και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης

8-Για την επιλογή των Άριστων που θα εκπροσωπήσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα συμμετέχουν στις αποφάσεις τους για να ακούγεται η φωνή, η άποψη και το τι θέλει κάθε Ευρωπαίος πολίτης για την Ευρώπη του μέλλοντος

9-Για τη συμμετοχή στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που καθορίζουν το παρόν και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης

10-Για να έχει κανείς λόγο στο ποια Ευρώπη θέλουμε
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ