2019-05-10 20:50:20
Φωτογραφία για Ραγδαία επιδείνωση από την Κυριακή με καταιγίδες,χαλάζι και κρύο - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Καλός ο καιρός σήμερα και το Σαββατοκύριακο - Απότομη αλλαγή από το βράδυ της

Κυριακής - Αναλυτική πρόγνωση με χάρτες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία - Οι θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Ενα νέο «κύμα» κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας μέχρι και την προσεχή Τρίτη, 14 Μαΐου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Συγκεκριμένα έπεται ένα πενθήμερο βροχών, ισχυρών καταιγίδων, ενώ προβλέπεται και χαλάζι. Σημαντική και η πτώση της θερμοκρασίας.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας και τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια.

Για σήμερα Παρασκευή στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.


Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Από την Κυριακή, ωστόσο, αναμένεται να ξεκινήσει μια μίνι περίοδος έντονης αστάθειας με το πέρασμα βαρομετρικών χαμηλών από τη χώρα μας να προκαλούν σε αρκετές περιοχές βροχές, καταιγίδες, ακόμα και χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία, μάλιστα, σε σχέση με τα επίπεδα του Σαββατοκύριακου, που θα είναι έως και λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας και τους 27 βαθμούς τοπικά, θα πέσει την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τρίτη 14 Μαΐου

Πώς θα περάσουμε το Σαββατοκύριακο

Στην Κεντρική - Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες λίγες νεφώσεις

παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με βελτίωση από το βράδυ. Στην

υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα

εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα νότια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά.

Βροχές και καταιγίδες στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας - Ο καιρός την Δευτέρα και την Τρίτη

Κακοκαιρία προβλέπεται σε όλη τη χώρα, καθώς αναμένεται να εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ