2019-05-11 00:00:27
Φωτογραφία για Ο συνιδρυτής του Facebook λέει ότι ήρθε η ώρα ...να διαλυθεί η εταιρεία
Ο συνιδρυτής της Facebook Inc και πρώην συγκάτοικος του Mark Zuckerberg, Chris Hughes, ζήτησε τη διάλυση του κοινωνικού δικτύου σε ένα άρθρο γνώμης στους New York Times.

"Είμαστε μια χώρα με μια παράδοση να κυριαρχούν τα μονοπώλια, ανεξάρτητα από το πόσο καλές προθέσεις έχουν οι ηγέτες αυτών των εταιρειών. Η δύναμη του Mark (σ.σ Zuckerberg) είναι άνευ προηγουμένου και αντι-αμερικανική", έγραψε ο Hughes στο άρθρο του την Πέμπτη.

Το Facebook διαθέτει το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο με περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Κατέχει επίσης τις εφαρμογές WhatsApp, Messenger και Instagram, οι οποίες χρησιμοποιούνται από περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο άτομα.

Ο Hughes ίδρυσε το Facebook το 2004 στο Harvard με τον CEO Zuckerberg και τον Dustin Moskovitz. Έφυγε από το Facebook το 2007 και αργότερα ανέφερε σε μια δημοσίευση στο LinkedIn ότι έβγαλε μισό δισεκατομμύριο δολάρια για τα τρία χρόνια εργασίας του εκεί.


"Έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που ίδρυσα το Facebook στο Χάρβαρντ και δεν έχω εργαστεί στην εταιρεία σε εδώ και μια δεκαετία. Αλλά αισθάνομαι θυμό και ευθύνη", είπε ο Hughes, ο οποίος μετά την παραίτησή διετέλεσε υπεύθυνος online στρατηγικής για τον Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2008.

"Ο Mark είναι καλός, ευγενικός άνθρωπος. Αλλά είμαι θυμωμένος που η εστίασή του στην ανάπτυξη τον οδήγησε να θυσιάσει την ασφάλεια και την ευγένεια για τα κλικς", είπε ο Hughes.

"Και ανησυχώ ότι ο Mark περιβάλλεται από μια ομάδα που ενισχύει τις πεποιθήσεις του αντί να τις αμφισβητήσει", γράφει στο άρθρο του.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ