2019-05-11 16:06:47
Φωτογραφία για Εξιχνιάστηκε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών στον Έβρο – Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες
Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του alexpoli.gr εξιχνίασαν οι Αρχές στην Αλεξανδρούπολη. Το κουβάρι της υπόθεσης καθώς όλα δείχνουν, άρχισε να ξετυλίγεται από χθες το βράδυ μετά από πολύμηνη έρευνα, με τη σύλληψη 4 ατόμων που φέρονται να πραγματοποιούσαν αγοραπωλησίες βρεφών.

Συγκεκριμένα, στο κύκλωμα που δρούσε στην περιοχή φέρονται να εμπλέκονται ένα ζευγάρι από την Αλεξανδρούπολη και 2 ακόμη άτομα, το ένα από το Τυχερό του Έβρου και το άλλο από την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.

Οι αρχές σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ερευνούν πιθανή εμπλοκή δικηγόρου της περιοχής στο κύκλωμα.

Πως δρούσε το κύκλωμα εμπορίας ψυχώνΗ σπείρα φέρεται να δρούσε κάνοντας «ντιλ» με γυναίκες από τη Βουλγαρία που ζούσαν ή έρχονταν στην Αλεξανδρούπολη για να γεννήσουν και αφού έφερναν στον κόσμο τα βρέφη, πληρώνονταν από τα μέλη του κυκλώματος και αναχωρούσαν πάλι για την πατρίδα τους.


Μάλιστα η μια εκ των τριών παράνομων υιοθεσιών αφορά βρέφος το οποίο έφερε στον κόσμο Βουλγάρα στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια δόθηκε σε ζευγάρι σε πόλη της Μακεδονίας, ενώ στις υπόλοιπες δύο περιπτώσεις, τα βρέφη δόθηκαν σε οικογένειες της Αλεξανδρούπολης.

Τα μέλη του κυκλώματος κατηγορούνται για παράνομη υιοθεσία, εμπορία ανθρώπων καθώς και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη κι άλλων μελών – συνεργατών της σπείρας που δεν αποκλείεται να δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

Video από τη στιγμή που οι συλληφθέντες οδηγούνται στον ανακριτή

https://www.facebook.com/alexpolisgr/videos/437397970357922/

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίες λίγες ώρες μετά την δημοσίευση του alexpoli.grΣτην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος που εμπλέκεται σε  παράνομες υιοθεσίες κατέληξαν χθες (9 Μαΐου 2019), οι εμπεριστατωμένες έρευνες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν στους νομούς Έβρου και Ξάνθης, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, τέσσερις ημεδαποί, μέλη του κυκλώματος, δυο άνδρες και δυο γυναίκες.   

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται άλλα έξη μέλη του κυκλώματος, αλλοδαποί, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες. Τα αδικήματα με τα οποία βαρύνονται είναι της εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί υιοθεσίας.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από την μεθοδική αστυνομική έρευνα, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση – αξιολόγηση στοιχείων και πληροφοριών, διακριβώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι δράστες είχαν συστήσει οργανωμένο κύκλωμα με σκοπό τις παράνομες υιοθεσίες βρεφών.

Όπως πρόεκυψε, δρώντας υπό την καθοδήγηση του φερομένου ως «αρχηγού» του κυκλώματος, μετέφεραν εγκυμονούσες γυναίκες από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, προκειμένου να γεννήσουν.

Μετά τον τοκετό και αφού με τη διαμεσολάβηση των μελών της σπείρας πραγματοποιούνταν υιοθεσίες των νεογνών, έναντι αμοιβής, σε ζευγάρια στην Ελλάδα, οι μητέρες επέστρεφαν στη Βουλγαρία, λαμβάνοντας μέρος από την αμοιβή.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι από το 2016 τα μέλη του κυκλώματος ενέχονται σε (3) παράνομες υιοθεσίες βρεφών στην Ελλάδα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ,διάφορα τραπεζικά έγγραφα,πλήθος σημειώσεων,(2) κινητά τηλέφωνα,(28,8) γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,πινακίδα κυκλοφορίας δικύκλου, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης το 2015, καιΙ.Χ.Ε. αυτοκίνητο.Σημειώνεται ότι οι δύο από τους δράστες κατηγορούνται επίσης για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών αντίστοιχα, καθόσον βρέθηκαν στις οικίες τους η παραπάνω πινακίδα κυκλοφορίας και τα ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος.

πηγή:alexpoli.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ