2019-05-11 17:49:26
Φωτογραφία για Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ με ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι μέχρι την Πέμπτη
Ο καιρός επιδεινώνεται ραγδαία με βροχές, ισχυρές καταιγίδες, και χαλάζι, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από τις πρώτες βραδινές ώρες της Κυριακής.  Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά και σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Η Αθήνα επηρεάζεται από την Δευτέρα τις μεσημβρινές ώρες.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους με χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση (1 έως 4 βαθμούς) με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη όπου μάλιστα τη Δευτέρα 13/05 και την Τρίτη 14/05 αναμένεται άνοδος. Οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα την Τρίτη 14/05 και την Τετάρτη 15/05 στα ανατολικά θα είναι σχετικά αυξημένες, προκαλώντας σε κάποιες περιπτώσεις λασποβροχές.

Δείτε ΕΔΩ τον καιρό για σήμερα, Σάββατο.


Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από το βράδυ της Κυριακής

Από την Κυριακή από αργά το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τη Δευτέρα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά θα είναι οι περιοχές όπου θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, κατά τόπους.

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη δυτική και σύντομα και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και ως το μεσημέρι στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν, τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας την ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, καθώς και την Εύβοια.

Ο καιρός την Τρίτη

Την Τρίτη αναμένεται να επηρεαστούν κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου, η Ηπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία και πιθανώς η δυτική Στερεά.

Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί και την Τετάρτη 15 Μαΐου, όπως και την Πέμπτη 16 Μαΐου με κατά διαστήματα έντονα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την ερχόμενη εβδομάδα

ΔΕΥΤΕΡΑ 13-05-2019

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία το βόρειο Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, εκτός από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι στις Κυκλάδες, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση στα δυτικά από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΤΡΙΤΗ 14-05-2019 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-05-2019

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως την Τρίτη στα βόρεια. Στα υπόλοιπα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Τετάρτη.

ΠΕΜΠΤΗ 16-05-2019

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-05-2019

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα βορειοανατολικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ