2019-05-11 21:42:15
Φωτογραφία για Παπακώστα: Η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της, αλλά δεν είναι όλα θέμα αστυνόμευσης (ΒΙΝΤΕΟ)
 Συνέντευξη της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και στη δημοσιογράφο Λώρα Ιωάννου

 

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου παραχώρησε συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και στη δημοσιογράφο Λώρα Ιωάννου.

 

Ερωτηθείσα για την αυτόνομη κάθοδο της Νέας Ελληνικής Ορμής στις ευρωεκλογές και για την διαφοροποίησή της από τα δύο μεγάλα κόμματα, είπε: "Η Νέα Ελληνική Ορμή, της οποίας είμαι Πρόεδρος και "χτίζεται" από τους πολίτες από πέρυσι το καλοκαίρι, φιλοδοξεί και θέλουμε έναν ήπιο λόγο. Να αναδείξει τα πραγματικά ζητήματα. Πού διαφοροποιούμαι και από τους δύο και γιατί κατεβαίνουμε. Η Νέα Ελληνική Ορμή διαφοροποιείται από την Νέα Δημοκρατία, στην οποία μεγάλωσα και παραμένω πιστή στις Αρχές και τις Αξίες, οι οποίες τώρα διέρχονται κατά την γνώμη μου από μία περίοδο στρεβλώσεων, έχει μία ατζέντα για τα κοινωνικά θέματα που είναι πολύ μακριά από την δική μου λογική
. Πρέπει να έχουμε πολύ ψηλά το κοινωνικό δίχτυ προστασίας και το έχουμε ως σημαία μας στη Νέα Ελληνική Ορμή. Άρα διαφοροποιούμαι εντονότατα ως προς το ύφος και ως προς το περιεχόμενο της πολιτικής για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες αφενός και αφετέρου για το οικονομικό πρόγραμμα, το οποίο νομίζω απευθύνεται σε λίγους και όχι στους πολλούς. [...] Δεν είμαι αριστερή. Δεν έχω υπάρξει αριστερή. Δεν θα γίνω τώρα αριστερή. Είμαι μία πολιτικός η οποία πιστεύει σε αυτό που στην Ευρώπη λέμε Χριστιανοδημοκρατία. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να υπάρχει δίλημμα "πρόοδος ή συντήρηση". Το θεωρώ λανθασμένο και παλιό δίλημμα. Δεν θέλω τους πολίτες εγκλωβισμένους σε διλήμματα τέτοιου είδους ή στερεότυπα και προτείνω με έναν ήπιο λόγο περιεχόμενο πολιτικής στην Ευρώπη για το Μεταναστευτικό. Για παράδειγμα, δεν είδα να έχει γίνει σοβαρή δουλειά από καμία ομάδα ευρωβουλευτών, ούτε της Νέας Δημοκρατίας ούτε του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια, για το πως η Ελλάδα θα απαλλαγεί από ένα δυσανάλογα μεγάλο βάρος, το οποίο έχει αναλάβει με πολύ υψηλό κόστος σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Από τις ευρωομάδες δεν έχει μπει ένα φρένο ότι αρνούνται (σ.σ. οι Ευρωπαίοι) να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θεωρώ ότι η διεκδίκηση ήταν αποσπασματική, ατομική και για την επικοινωνία την προσωπική ενός εκάστου. Δεν υπήρξε μια εθνική στρατηγική η οποία να λέει ότι στο Μεταναστευτικό για τα επόμενα πέντε χρόνια η Ελλάδα προτείνει αυτό. Η Νέα Ελληνική Ορμή έχει συγκεκριμένη πρόταση. Για την ανακατανομή των πόρων. Θα ανακατεμηθούν οι πόροι στις χώρες. Έχουμε μια Μεγάλη Βρετανία η οποία έχει ένα εξάμηνο για να δούμε εάν θα μείνει ή θα φύγει. Η Ελλάδα πώς θα πλασαριστεί εκεί; Ο αγρότης, ο άνεργος, η γυναίκα, το νοικοκυριό τι θα έχουν σε αυτή την ανακατανομή των πόρων; [...] Θεωρώ ότι η ψήφος πρέπει να είναι σοβαρή, συνειδητή, με στόχευση πώς η Ελλάδα θα εξυπηρετηθεί στην Ευρώπη, πώς οι πολίτες θα εξυπηρετηθούν στα ζητούμενά τους στην Ευρώπη".

 

Για το ενδεχόμενο η επιχειρούμενη πόλωση να οδηγήσει σε αποχή, ανέφερε: "Δυστυχώς το κλίμα των τελευταίων ημερών αντί να αναδείξει τα μεγάλα ζητούμενα -στην Βουλή αναφέρομαι- για τις Ευρωεκλογές, επειδή εκεί θα κληθεί η Ελλάδα να δει πως θα διαχειριστεί τη θέση της σε μία Ευρώπη που αλλάζει τα επόμενα πέντε χρόνια, είδαμε μονομαχίες, ξιφομαχίες που θύμιζαν άλλες εποχές. Εγώ λυπούμαι γι' αυτό. Λυπάμαι που η προσπάθεια των δύο μεγάλων μονομάχων κατατείνει στο να πολωθεί ένα κλίμα, διότι δίνεται μια μάχη ποσοστών. Αυτό νομίζω αδικεί την Πολιτική και αδικεί και τους πολίτες. [...] Διαφωνώ και με τους δύο ως προς την πόλωση και καλώ τους πολίτες να απελευθερωθούν. Δεν αλλάζει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση στις 27 του μηνός θα είναι η ίδια. Θα αλλάξει στις εθνικές εκλογές. Δεύτερον, θα πρέπει να στείλουμε μια ευρωομάδα, δηλαδή ευρωβουλευτές οι οποίοι θα παλέψουν για το καλό της χώρας και όχι για το καλό των ποσοστών των κομμάτων".

 

Ερωτηθείσα εάν θα ψήφιζε την πρόταση μομφής εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη εάν δεν είχε μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είπε: "Εγώ λέω αυτό που λέει ο Καζαντζάκης, ότι ο άνθρωπος είναι το ύφος του. Σε μια σύγχρονη, λοιπόν, εποχή θα πρέπει όλοι με το ύφος μας, οι πολιτικοί και όσοι είναι μπροστά, να δείχνουμε ότι εννοούμε όλα αυτά που λέει το Σύνταγμα. Αν είχε διαχωριστεί φυσικά και δεν θα ήταν ίδια η στάση μου. Διότι με απασχολεί πολύ τι συμβολισμό δίνει ένας πολιτικός για τους ΑμεΑ. Με απασχολεί επίσης το ότι ο κ. Μητσοτάκης, από την άλλη πλευρά, εκμεταλλεύεται έναν καθ' όλα άξιο νέο άνθρωπο και επιστήμονα, πράγμα το οποίο θεωρώ απαράδεκτο και οχυρώνεται πίσω του, έχει ως ασπίδα αυτόν τον νέο άνθρωπο, για να κρύψει το έλλειμμα πολιτικής για τους ΑμεΑ, το οποίο στη Νέα Ελληνική Ορμή είναι ένα ισχυρό πρόγραμμα που θα δώσει μια άλλη εικόνα και μια άλλη πολιτική μέσα στην Ευρώπη, η οποία έχει ένα πολύ άσχημο πρόσωπο. Πολλοί ανάπηροι πολίτες Ευρωπαίοι δεν θα μπορέσουν να πάνε να ψηφίσουν, διότι η Ευρώπη παρά τις εξαγγελίες, δεν έχει καταφέρει ακόμη να τους εξασφαλίσει προσβασιμότητα. Γι' αυτά δεν κουβεντιάζει κανείς. Η Νέα Ελληνική Ορμή, όμως, τα έχει σημαία της".

 

Ερωτηθείσα για τα επεισόδια στην οδό Βουκουρεστίου και για τον Κουφοντίνα, είπε : "Υπάρχει μια υποκριτική στάση των κομμάτων. Θα πρέπει αύριο το πρωί, αν θέλουμε να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, να μαζευτούμε όλα τα κόμματα στο Κοινοβούλιο και να πούμε αυτό πρέπει να αλλάξει. Σήμερα εφαρμόζεται ο ισχύων Νόμος και η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τον ισχύοντα Νόμο. Για τα επεισόδια, επιμένω ότι η Ελλάδα-και η Αθήνα-είναι η ασφαλέστερη χώρα του κόσμου.Όμως κάποιοι αιφνιδιάζουν, ακόμη και μέσα από έναν αγώνα και κάνω έκκληση να μην σκοτωθούν μεταξύ τους. Εμείς θα περιφρουρήσουμε. Δεν ήταν δική μας υποχρέωση στη γιορτή του ποδοσφαίρου να έχουμε χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους[...] Έτσι λοιπόν και ο καθένας, πόσο μάλλον όταν υπερασπίζεται θέματα που είναι απέναντι στη Δημοκρατία, όπως η τρομοκρατία, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός. Η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της, αλλά δεν είναι όλα θέμα αστυνόμευσης. Είναι θέμα κουλτούρας, είναι θέμα πώς τα πολιτικά κόμματα λειτουργούμε απέναντι σε τέτοιου είδους ζητήματα και το θέμα της Ασφάλειας στην Ευρώπη είναι ένα θέμα που η Νέα Ελληνική Ορμή το βάζει πάρα πολύ ψηλά".

 
 
bloko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ