2019-05-12 09:18:03
Φωτογραφία για Κτηματολόγιο: Απογοητευτική συμμετοχή και στην Αιτωλοακαρνανία – νέες προθεσμίες
Η απογοητευτική συμμετοχή στο Εθνικό Κτηματολόγιο φέρνει παράταση. Μόλις το 14,62% έχει καταθέσει δηλώσεις. Η ανακοίνωση για την παράταση αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά οι νέες προθεσμίες ανά περιοχή:

Παρατάσεις – διάρκειας 3 επιπλέον μηνών – λόγω της μειωμένης συμμετοχής, που φτάνει μόλις το 14,62%, αναμένεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών το Κτηματολόγιο.

Η συλλογή δηλώσεων που εξελίσσεται από τον περασμένο Νοέμβριο για το 63% της χώρας δεν έχει μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα που εκτιμούσε αρχικώς ο φορέας και εκ των πραγμάτων κρίθηκε αναγκαία η συγκεκριμένη επιλογή.

Αντίστοιχα μειωμένα όμως είναι και τα στοιχεία που προκύπτουν από την προανάρτηση στην Αθήνα, αφού η διαδικασία συνεχίζει να εξελίσσεται ομαλά. Ωστόσο, το 10%-15% των αιτήσεων διόρθωσης αφορά ιδιοκτήτες οι οποίοι επιχειρούν να «πειράξουν» το δηλωμένο εμβαδόν – με την προσπάθεια να πέφτει, φυσικά, στο… κενό.


Η αρχική πρόβλεψη ήταν ανά περιοχή να δοθεί παράταση έως και 3 μήνες (τόσο για τους κατοίκους του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού) προκειμένου οι ιδιοκτήτες που ζουν στην Ελλάδα να έχουν το χρόνο για να μαζέψουν τα απαραίτητα έγγραφα και να συμμετάσχουν χωρίς ιδιαίτερες βιασύνες στη διαδικασία. Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η σχετική προθεσμία θα φτάσει τελικά στους 9 μήνες. Ωστόσο, με τα σημερινά δεδομένα και τα στοιχεία, που μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι, το Κτηματολόγιο πρόκειται να παρατείνει την προθεσμία για ένα ακόμη τρίμηνο. Ετσι, όπως αναφέρουν στον Ελεύθερο Τύπο υψηλόβαθμες πηγές από τον φορέα, θα εξυπηρετηθούν και οι ιδιοκτήτες που θα επισκεφθούν τη χώρα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά και όσοι ζουν εδώ αλλά δεν έδωσαν μέχρι τώρα δυναμικό «παρών».

Η τρέχουσα συλλογή δηλώσεων, που αφορά το 63% της χώρας, περιλαμβάνει αγροτικές περιοχές (περίπου 36%), αστικές περιοχές (περίπου 4%), πλήθος οικισμών με διαφορετικά χαρακτηριστικά (αραιοδομημένοι σε αγροτικές περιοχές, ορεινοί σε έντονο ανάγλυφο, παραδοσιακοί, ενεργοί και μη, νησιωτικοί κ.λπ.), δασικές εκτάσεις και υδάτινους όγκους, καθώς και νησιά και βραχονησίδες της Ελλάδας.

Δείτε στον πίνακα όλες τις προθεσμίες

Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος
newsit.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ