2019-05-12 11:31:28
Φωτογραφία για Μέγας Τσιτσιπάς γονάτισε τον Ναδάλ στη Μαδρίτη και ...περιμένει στον τελικό τον Τζόκοβιτς!
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει να γράφει ιστορία. 

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας υπέταξε τον Ράφα Ναδάλ μέσα στην πατρίδα του και πήρε επική πρόκριση για τον τελικό του Όπεν της Μαδρίτης.

Μετά την τεράστια νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ στην Μελβούρνη ο Τσιτσιπάς ανάγκασε σε ήττα και τον Ναδάλ, ο οποίος τον είχε κερδίσει και στις τρεις προηγούμενες συναντήσεις τους. Μάλιστα, η νίκη του Τσιτσιπά παίρνει μεγαλύτερη αξία, καθώς κέρδισε τον Ναδάλ στην επιφάνεια που ειδικεύεται, στο χώμα! Ταυτόχρονα, έγινε μόλις ο 14ος αθλητής που κατάφερε να νικήσει τον Ισπανό άσο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε πως είναι φαινόμενο, έδειξε πως δεν έχει ταβάνι και πλέον μένει νε δούμε την επόμενη μεγάλη επιτυχία του!

Στον τελικό θα παίξει απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς (12/5, 19:30, COSMOTE SPORT 6 HD), ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του Ντόμινικ Τιμ με 7-6 (7-2), 7-6 (7-4). Να σημειωθεί ότι ο Τσιτσιπάς έχει ήδη κερδίσει τον Σέρβο στο παρελθόν.


Μετά τη νίκη επί του θρύλου Ράφα Ναδάλ ο Τσιτσιπάς θα ανέβει στο Νο7 της Παγκόσμιας κατάταξης και μπορεί να βρεθεί ακόμα πιο ψηλά αν κερδίσει τον Σέρβο αντίπαλο του.

Ο Στέφανος Τστσιπάς αυτή τη στιγμή θα έχει 3790 βαθμούς και εάν κατακτήσει το τουρνουά θα φτάσει στους 4190 προσπερνώντας τον Κέι Νισικόρι που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην έκτη θέση.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε το ματς με break, ενώ ο Ναδάλ απάντησε με τον ίδιο τρόπο και στη συνέχεια πήρε προβάδισμα με 2-1. Ο Έλληνας τενίστας ισοφάρισε αρχικά σε 2-2 και στη συνέχεια σε 3-3, ενώ με το δεύτερο break του πέρασε εκ νέου μπροστά στο σκορ και προηγήθηκε 4-3, όμως η απάντηση του Ισπανού ήταν ίδια (4-4). Ο Τσιτσιπάς έδειξε την κλάση του στο ένατο σετ και πήρε το τρίτο του break στο σετ, ενώ υπερασπίστηκε το σερβίς του και με 6-4 κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του σετ απέναντι στον Ναδάλ.

Στο δεύτερο σετ ο Ράφα Ναδάλ πέτυχε το 1-0 και ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε. Οι δύο τενίστες διατήρησαν το σερβίς τους μέχρι το 3-2 υπέρ του Ισπανού με τον Ναδάλ να πετυχαίνει στη συνέχεια break (4-2). Με love game ο Ναδάλ έφτασε στο 5-2 και με νέο break έκλεισε το σετ με 6-2, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο ξεκίνημα του τρίτου σετ Ναδάλ και Τσιτσιπάς υπερασπίστηκαν το σερβίς τους (2-2), όμως ο Τσιτσιπάς στο πέμπτο σετ πέτυχε break και προηγήθηκε 3-2. Μάλιστα, ο 20χρονος Έλληνας κράτησε και το σερβίς του και προγήθηκε με 4-2, ενώ με νέο break σημείωσε το 5-2. Ο Ναδάλ αντέδρασε και με δικό του break μείωσε σε 5-3. Στο ένατο γκέιμ ο Τσιτσιπάς έφτασε στο ματς μπολ και μετά απο αρκετές ευκαιρίες κέρδισε τον Ναδάλ 6-3 και μάλιστα με ένα μεγαλοπρεπέστατο break!

Ο 20χρονος έγραψε ιστορία και έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει!
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέος διευθυντής στον σταθμό
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέος διευθυντής στον σταθμό
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ