2019-05-12 14:27:51
Φωτογραφία για Ο Μητσοτάκης επιμένει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τη 13η σύνταξη!
Κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τη 13η σύνταξη άφησε να εννοηθεί ξανά πως δεν μπορεί να την εγγυηθεί., ενώ σημείωσε πως τα επιδόματα ανακυκλώνουν τη φτώχεια.

«Θα ψηφίσουμε το προεκλογικό επίδομα που ο κ. Τσίπρας που βαφτίζει 13η σύνταξη», είπε ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως ο Πρωθυπουργός «δεν δίνει 13η σύνταξη ο κ. Τσίπρας, δίνει ένα επίδομα με ξεδιάντροπο τρόπο». «Δεν μπορεί να γίνεται αυτό, αν δεν αναπτυχθεί η οικονομία. Θέλω να αυξήσω το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας "υποκριτή" τον Πρωθυπουργό, τον οποίο κάλεσε να κάνει δεκτή την τροπολογία για κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου. «Αν δεν το κάνει, είπε, ο κ. Τσίπρας θα το κάνει η κυβέρνηση της Ν.Δ.», είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: 

 «Να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στους συνταξιούχους και να τους πούμε ότι ο κύριος Τσίπρας δίνει με τρόπο ξεδιάντροπο ένα προεκλογικό επίδομα και όχι 13η σύνταξη
. Θα μπορούσε να το μοιράζει μαζί με τα ψηφοδέλτιά του έξω από τα εκλογικά κέντρα την Κυριακή των εκλογών. Αναγνωρίζω απόλυτα ότι οποιαδήποτε βοήθεια θα πάρει κάποιος που έχει ανάγκη, είναι σημαντικό ποσό. Και τα 500 ευρώ που θα πάρει ο χαμηλοσυνταξιούχος είναι σημαντικό ποσό. Το ερώτημα είναι αν η πολιτική του κ. Τσίπρα μπορεί να μας εξασφαλίσει ότι μακροπρόθεσμα μπορούμε να στηρίζουμε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. 

Αυτό δεν μπορεί να γίνει, διότι αν δεν παράγουμε, δεν μπορούμε να έχουμε πόρους. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι πολιτική της Ν.Δ. και έχω δεσμευτεί να αυξήσω τους πόρους στο 1 δισ. ευρώ. Δεν θα ανεχτώ άλλη διαστρέβλωση των θέσεών μου από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Θα επιμένω και θα αντιπαραβάλω μια πολιτική που παγιδεύει τους ανθρώπους σε μια φτώχεια διαρκείας με μια πολιτική ευκαιριών ώστε να ξεφύγουν από τη φτώχεια. 

Το ζήτημα δεν είναι να κρατάμε ανθρώπους εξαρτημένους από τα επιδόματα, αυτό ανακυκλώνει την φτώχεια, δεν λύνει πραγματικά προβλήματα. 

Δεν υποφέρουν μόνο οι συνταξιούχοι, αλλά και οι μακροχρόνια άνεργοι, τα νοικοκυριά που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο, αλλά γι' αυτούς δεν υπάρχει λέξη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τον κ. Τσίπρα τον ενδιαφέρει μόνο πως θα δελεάσει τους συνταξιούχους 5 μέρες πριν από τις εκλογές».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ