2019-05-12 20:13:25
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Πρώτος ο Ταχιάος με διπλάσια διαφορά από Νοτοπούλου
Συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα για τον δήμο Θεσσαλονίκης ο επίσημος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ταχιάος και μάλιστα με διαφορά μεγαλύτερη των 10 μονάδων από την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία κινδυνεύει να μην περάσει στο δεύτερο γύρο, καθώς η υποψηφιότητα της καταγράφει ισχνή απόσταση από αυτήν του Γιώργου Ορφανού.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η οποία διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 9 Μαΐου, ο «γαλάζιος» υποψήφιος Νίκος Ταχιάος συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 23,4%, ενώ πίσω του παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός καθώς ακολουθούν η Κατερίνα Νοτοπούλου με 11,7% και ο Γιώργος Ορφανός 11,5% . Είσοδο στο Β’ γύρο διεκδικούν και ο πρώην νομάρχης και περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης με 9,2% , αλλά και ο υποστηριζόμενος από το ΚΙΝΑΛ Σπύρος Βούγιας με 9%.

Ακολουθούν, ο πρώην αντιδήμαρχος Κωσταντίνος Ζέρβας με 5, 8% και έπονται, ο υποψήφιος του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος με 3%, ο Χάρης Αηδονόπουλος με 2,6%, ο Μάκης Κυριζίδης με 2,5%, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος με 1,7% και ο υποψήφιος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Αρτέμης Ματθαιόπουλος με 1,5% (θυμίζουμε ότι ο συνδυασμούς του τελευταίου ακυρώθηκε τελικά από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης).


Οι υπόλοιποι υποψήφιοι -οι οποίοι δεν είναι λίγοι- κινούνται σε ποσοστό του 1%.

Από την δημοσκόπηση φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Νίκος Ταχιάος, θα κόψει πρώτος το νήμα της εκλογική αναμέτρησης στις 26 Μαΐου και θα περιμένει να πληροφορηθεί ποιον τελικά θα έχει αντίπαλο την δεύτερη Κυριακή.

Στα δίπολα μεταξύ των πιθανών αντιπάλων του, ο υποψήφιος της Ν.Δ. έχει και πάλι προβάδισμα καθώς στην αναμέτρηση του με την Κ. Νοτοπούλου συγκεντρώνει ποσοστό 50,1% έναντι της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφει ποσοστό 21%.

Στο δίπολο μεταξύ Ταχιάου – Ορφανού, νικητής φαίνεται και πάλι ο Ν. Ταχιάος με ποσοστό 38,7%, έναντι του Γ. Ορφανού που συγκεντρώνει 29,2 % .

Περίπου ίδια εικόνα καταγράφετε και στο δίπολο Ταχιάου – Βούγια με τους υποψηφίους να συγκεντρώνουν αντίστοιχα τα ποσοστά 45,5% - 23,1%.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ