2019-05-12 21:36:56
Φωτογραφία για Υπ. Εργασίας: Επιστροφή στο πιο σκληρό χτες για τους εργαζόμενους οι υποσχέσεις Μητσοτάκη
«Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε καθαρά για θέσπιση επταήμερης εργασίας. Αυτό είναι σαφές από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Στη συνέχεια το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. επιδόθηκε σε μια αστεία προσπάθεια με στόχο να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα» υποστηρίζει, μετά το Μαξίμου, και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, απαντώντας στην ανακοίνωση της Πειραιώς.

«Κατανοούμε την ανάγκη τους να διαψεύσουν τα όσα ο ίδιος ο Αρχηγός τους είπε, όμως η πραγματικότητα είναι συγκεκριμένη. Η δυνατότητα συνεχούς επταήμερης λειτουργίας επιχειρήσεων, βιομηχανιών και εταιρειών ισχύει διαχρονικά και δεν έχει καμία σχέση με την επτάημερη εργασία για την οποία μίλησε ο κ. Μητσοτάκης.

»Η σύμβαση στην επιχείρηση Παπαστράτος προβλέπει ότι εφόσον η επιχείρηση πάρει άδεια συνεχούς λειτουργίας και εφόσον εισαχθεί στην παραγωγή ένα νέο προϊόν, εργαζόμενοι και εργοδότης θα συμφωνήσουν την οργάνωση του χρόνου εργασίας σε βάρδιες, δεν προβλέπει επταήμερη εργασία. Οι εργαζόμενοι, δηλαδή και με επταήμερη λειτουργία, θα εξακολουθούν να δουλεύουν με βάση όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία και σε καμία περίπτωση επταήμερο. Για την ιστορία, η επιχείρηση αυτή τη στιγμή δουλεύει Δευτέρα έως Παρασκευή, με οχτάωρη εργασία» αναφέρει το Υπουργείο, που καταλήγει:


«Επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας υπήρχαν και θα υπάρχουν. Εργαζόμενοι συνεχούς και εξοντωτικής εργασίας υπάρχουν μόνο στα σχέδια του κ. Μητσοτάκη. Εκεί όπου, επίσης, οι Συλλογικές Συμβάσεις είναι ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, το 8ωρο ξεπερασμένο, τα κοινωνικά επιδόματα πελατειακές παροχές εξαγοράς, εκεί όπου το δώρο Χριστουγέννων και η 13η σύνταξη δεν πρέπει να υπάρχουν. Το "αύριο" που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης είναι κυριολεκτικά επιστροφή στο πιο σκληρό και εκμεταλλευτικό χτες για τους εργαζόμενους».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ