2012-06-13 16:38:59
Φωτογραφία για ΣΑΜΑΡΑΣ:Θα μείνουμε στο ευρώ και θα πετύχουμε καλύτερους όρους στο μνημόνιο
Για κόμιξ τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ

«Στόχος μας να μείνουμε εντός του ευρώ», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς και ξεκαθάρισε ότι «το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο και σε κοστολογημένο σε ευρώ». Επαναλαμβάνοντας τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία στη διακαναλική του συνέντευξη ο Αντώνης Σαμαράς με στόχο την ανάκαμψη και την στήριξη της αγοράς εργασίας  εξαπέλυσε από την αρχή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα ενώ αναγνώρισε ότι η νέα κυβέρνηση και ο νέος πρωθυπουργός έχουν γολγοθά από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι «η Ευρώπη αλλάζει», ότι «η κατάσταση στην ευρωζώνη γίνεται δυσκολότερη» και έφερε ως παράδειγμα την ένταξη της Ισπανίας στο Μηχανισμό Στήριξης. «Δίνεται ευκαιρία στην Ελλάδα να δει τη δίκη της επαναδιαπραγμάτευση μέσα από αυτή την αλλαγή», τόνισε. «Θέλουμε ευρώ και θέλουμε επαναδιαπραγμάτευση», ξεκαθάρισε. «Εμείς λέμε θα μείνουμε στο ευρώ και θα αλλάξουμε το Μνημόνιο, γιατί δεν παέι άλλο με την κατρακύλα της ύφεσης».


«Οι Έλληνες δεν πρέπει να γίνουν τα γκαρσόνια της Ευρώπης αλλά οι οικοδεσπότες της», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα των εκλογών δήλωσε χαρακτηριστικά ότι πιστεύει ότι θα γίνει κυβέρνηση «Αλλά για να γίνει κυβέρνηση», εξήγησε, «δεν μπορεί να βάζουμε απαγορευτικούς όρους εκ προοιμίου». «Αυτό που χρειάζεται είναι ισχυρή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας», τόνισε και αναγνώρισε ότι «τη Δευτέρα θα είναι γολγοθάς η θεση του πρωθυπουργού». Σε ερώτηση για τις δυναμικές συνεργασιών, ο Αντ.Σαμαράς τόνισε ότι «κρατά το μήνυμα του κόσμου» από τις προηγούμενες εκλογές, το οποίο ανέφερε πως ήταν «συνεργασία και παραμονή στο ευρώ». Ωστόσο έθεσε δύο όρους για συνεργασία με τον οποινδήποτε: Την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την ανάγκη τροποιήσης του προγράμματος.

Ο κ. Σαμάρας έκανε σαφές ότι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι εκ των ων ουκ ανευ προϋπόθεση και εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ότι κάνει λόγο για μονομερή καταγγελία γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο οδηγεί σε ρήξη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέδιο, δεν φέρνει τίποτε νέο» είπε και τόνισε «το μόνο νέο που έχει να πει είναι ότι θα είμαστε εκτός Ευρώπης και οι δηλώσεις του κυρίου Αμυρά ο οποίος μίλησε για όπλα».

«Δεν θέλει να μιλήσει για plan Β για να μην το μάθει ο αντίπαλος. Καλά, δεν θέλει να το πει για να το μάθει ο λαός;», είπε και συνέχισε αποφαινόμενος ότι «τελικά καλά έκανε και δεν μίλησε για plan Β γιατί ο λαός δεν θέλει να τα ακούσει αυτά αλλά θέλει να ακούσει κοστολογημένα πράγματα».

«Το να μιλάς για κρατισμό συνεχώς που είναι η χειρότερη μορφή λαϊκισμού σήμερα, είναι κάτι καινούργιο;», διερωτήθη. Ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει το ρεκόρ πως δεν έχει ούτε ένα νούμερο». «Είναι μαθηματικά για κόμιξ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς. «Εγώ πιστεύω πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει σχέδιο» υπογράμμισε και συνέχισε,

«Το μόνο νέο που έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα είμαστε εκτός Ευρώπης, και είναι καταστροφικό νέο». «Δεν δέχομαι το παλιό να φορά τη μάσκα του νέου κι εμείς να μην αντιδρούμε» τόνισε.

Δεν διεκδικώ κανένα αλάθητο για τη Νέα Δημοκρατία, σημείωσε με νόημα ο Αντώνης Σαμαράς και εξήγησε ότι «σημασία έχει να μάθει κανείς από τα λάθη του και να μην τα επαναλάβεις».

Για την ασφάλεια και τη μετανάστευση ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε τις θέσεις των 12 σημείων τα οποία παρουσίασε χθες, Τρίτη. Και σε αυτό το σημείο επέκρινε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι απαράδεκτο και μόνο που ελέχθη ο αφοπλισμός της αστυνομίας, απαράδεκτα και τα επιδόματα ανεργίας στους μετανάστες, εφόσον δεν μπορούν να βρεθούν τα λεφτά» τόνισε και συνέχισε σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα «Ας μας πει για τα ταξιδιωτικά έγγραφα που θέλει να δώσει, να μας πει αυτό τι ατζέντα είναι». «Εγώ ξέρω ότι αν δώσεις έγγραφα στους μετανάστες για να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι άλλες χώρες θα αντιληφθούν ότι αυτοί δεν είναι Έλληνες και θα κλείσουν τα σύνορα για όλους» είπε.

«Θα διώξουμε το φόβο από τους Έλληνες πολίτες. Θα απομακρύνουμε όλους αυτούς που έχουν καταλάβει ολόκληρες περιοχές, χωρίς την έγκριση του λαού», υποσχέθηκε. «Θα αλλάξουμε και το ποινικό πλαίσιο. Δεν είναι δυνατόν να συλλαμβάνεσαι και να μην καταδικάζεσαι ενώ έχεις όλα τα στοιχεία», συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

«Δημοκρατία με φόβο δεν υπάρχει, Οικονομία με φόβο δεν υπάρχει», τόνισε και δήλωσε ότι «Αυτά που εμείς προτείνουμε είναι ζητήματα που ενώνουν τους Έλληνες».

πηγή:newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ