2012-06-13 16:48:05
Φωτογραφία για ΔΗ.ΣΥ: Επί ημερών ΑΚΕΛ η ανεργία τριπλασιάστηκε
«Επί ημερών τους η ανεργία τριπλασιάστηκε και έχουν τα μούτρα να μιλούν ως οι προασπιστές των εργαζομένων» δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης κληθείς να σχολιάσει την πρόσκληση που απηύθυνε με δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού τόσο προς το ΔΗΣΥ όσο και προς τα άλλα κόμματα να αναφέρουν ποια μέτρα προτείνουν στη βάση της θέσης του ΑΚΕΛ ότι «δεν πρέπει να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι».

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της παρουσίασης από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ των προγραμματικών του θέσεων στους τομείς της ασφάλειας και της μετανάστευσης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ είπε ότι «οι εργαζόμενοι πληρώνουν ήδη τόσο την κρίση όσο και την αναποφασιστικότητα του ΑΚΕΛ και της Κυβέρνησης να λάβουν την όποια απόφαση». «Πληρώνουν» πρόσθεσε, «την κρίση και την αναποφασιστικότητα του ΑΚΕΛ οι χιλιάδες συμπολίτες μας που είναι σήμερα χωρίς δουλειά».


«Επί ημερών τους η ανεργία τριπλασιάστηκε και έχουν τα μούτρα να μιλούν ως οι προασπιστές των εργαζομένων» συμπλήρωσε, υπενθυμίζοντας πως ο ΔΗΣΥ έχει κατ' επανάληψη καταθέσει και αναφέροντας πως αυτό που απουσιάζει ωστόσο είναι η διάθεση της Κυβέρνησης ν' αποφασίσει επιτέλους κάποια μέτρα «όπως στο κάτω κάτω τα έχει εισηγηθεί ο Υπουργός Οικονομικών της δικής τους Κυβέρνησης ή όπως τα έχει υποδείξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως σήμερα η κοινωνία απαιτεί από την Κυβέρνηση αποφάσεις που θωρακίζουν την οικονομία και δημιουργούν ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. «Αποφάσεις που επαναφέρουν τη χαμένη αξιοπιστία της Κύπρου στις διεθνείς αγορές. Αποφάσεις που θα πείσουν τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι είμαστε επιτέλους σοβαροί και υπεύθυνοι».

«Δυστυχώς» δήλωσε, «η κοινωνία βλέπει μια Κυβέρνηση χαμένη στην αναποφασιστικότητα, μια Κυβέρνηση που διαφωνεί με τον εαυτό της, ένα ΑΚΕΛ που προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα που το ίδιο δημιούργησε κάτω από το χαλί. Που τ' αφήνει για την επόμενη Κυβέρνηση» για να προσθέσει ότι «αυτή δεν είναι υπεύθυνη πολιτική, αυτή η πολιτική διογκώνει το πρόβλημα και καθιστά τη λύση του πιο οδυνηρή, οδυνηρή για την οικονομία, για τις επιχειρήσεις, για τους εργαζόμενους».

Ερωτηθείς αν με δεδομένη τη φημολογία για υποβολή αίτησης προσφυγής της Κύπρου στο Μηχανισμό Στήριξης εντός των επόμενων ημερών ενδεχομένως και την Παρασκευή μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του ΧΑΚ, θα πρέπει να προηγηθεί κάποια διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις καθώς πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση εφόσον αυτή ληφθεί, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι από την πλευρά του ΔΗΣΥ ούτε γνωρίζουν ούτε μπορούν να επιβεβαιώσουν αν θα υπάρξει η προσφυγή στο Μηχανισμό εντός των επόμενων ημερών.

Ανέφερε ωστόσο πως αυτό που ο ίδιος θα ήθελε να τονίσει και να επαναλάβει είναι ότι οι όροι με τους οποίους θα συνοδευτεί η ένταξη της Κύπρου στο Μηχανισμό, σχετίζονται με την αξιοπιστία, τη σοβαρότητα και τη διάθεση της Κύπρου, «να λάβουμε εμείς οι ίδιοι τα απαραίτητα μέτρα για την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών και για την ώθηση της ανάπτυξης έτσι ώστε να μην τεθεί ζήτημα αυτά τα μέτρα να τα σχεδιάσουν και να μας τα επιβάλουν κάποιοι άλλοι».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ