2019-05-13 19:15:09
Φωτογραφία για Παίρνω στατίνες αλλά δεν πέφτει η χοληστερόλη. Τι κάνω λάθος;
Το ένα τρίτο των ασθενών που παίρνουν στατίνες δεν καταφέρνουν να φτάσουν την «κακή»

χοληστερόλη σε φυσιολογικά επίπεδα, σύμφωνα με νέα μελέτη

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι ένας μεγάλος αριθμός ασθενών που λαμβάνουν στατίνες ενδεχομένως να χρειάζεται πιο «επιθετική» θεραπεία ώστε να επιτευχθεί μείωση της συχνότητας των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Όπως είναι γνωστό, τα υψηλά επίπεδα χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (LDL-C), ευρύτερα γνωστής ως «κακή» χοληστερόλη, σχετίζονται με καρδιαγγειακές παθήσεις.

Στη νέα έρευνα που έγινε στην Ιντιάνα των ΗΠΑ και δημοσίευσε το Journal of Managed Care & Specialty Pharmacy, αναδεικνύεται ότι το 1/3 των ανθρώπων δεν πετυχαίνουν ασφαλή επίπεδα LDL-C, παρά τη φαρμακευτική αγωγή με στατίνες.

Για την πραγματοποίηση της έρευνας, συνεργάστηκαν μεταξύ άλλων επιστήμονες από το Ινστιτούτο Regenstrief, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα και το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, στοχεύοντας στον προσδιορισμό του αριθμού των ασθενών που λαμβάνουν στατίνες και επιτυγχάνουν το θεραπευτικό κατώτατο όριο της LDL-C, στην εκτίμηση του αριθμού των πιθανών περιστατικών καρδιαγγειακής νόσου που μπορούν να αποφευχθούν εάν επιτευχθεί αυτό το όριο και στην πρόβλεψη πιθανής εξοικονόμησης κόστους υγειονομικής περίθαλψης
.

Η επιστημονική ομάδα εξέτασε ηλεκτρονικά αρχεία υγείας 86.000 ασθενών από την Ιντιάνα οι οποίοι είχαν αρχίσει να λαμβάνουν στατίνες. Διαπιστώθηκε, λοιπόν, ότι το 33,7% αυτών των ανθρώπων δεν έφθασε τα θεραπευτικά επίπεδα LDL-C ( anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ