2019-05-13 19:45:45
Φωτογραφία για Βαριά πρόστιμα σε γονείς που δεν κάνουν στα παιδιά τους το εμβόλιο της ιλαράς προωθεί η Γερμανία!
Με βαριά πρόστιμα για τους γονείς προσπαθεί η Γερμανία να αντιμετωπίσει το κίνημα κατά των εμβολίων, αλλά και τα αυξανόμενα κρούσματα ιλαράς σε όλο τον κόσμο.

Οι γονείς που θα αρνούνται να κάνουν στα παιδιά τους το εμβόλιο της ιλαράς θα τιμωρούνται με πρόστιμα έως και 2.500 ευρώ, σύμφωνα με το προσχέδιο νομοσχεδίου που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν. Με το νόμο, που αν περάσει από το κοινοβούλιο έως τα τέλη του χρόνου, θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου 2022, θα είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο της ιλαράς για όλα τα παιδιά που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία. Επίσης, υποχρεωτικό θα είναι το ίδιο εμβόλιο για όλους τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των νοσοκομείων.

Έως τον Ιούλιο του 2020, οι γονείς που γράφουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς ή σχολεία, θα πρέπει να παρέχουν αποδείξεις ότι τα παιδιά τους έχουν εμβολιαστεί ή αποδείξεις ότι αυτό δεν είναι δυνατόν εξαιτίας κάποιου ζητήματος υγείας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αρμόδιου υπουργείου της Γερμανίας, αυτήν τη στιγμή περίπου 361.000 παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ το ίδιο ισχύει για 220.000 ενήλικες.


Τους τελευταίους μήνες, αρκετές κυβερνήσεις έχουν αναγκαστεί να προχωρήσουν σε δράσεις, εξαιτίας των αυξανόμενων κρουσμάτων ιλαράς και της ενισχυόμενης τάσης κατά των εμβολίων. Για παράδειγμα, πρόστιμα προβλέπονται και στην Ιταλία. Στη Γερμανία, μόνο τους δύο πρώτους μήνες του 2019 καταγράφηκαν 170 κρούσματα ιλαράς. «Θέλω να εξαλείψω την ιλαρά», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, τονίζοντας ότι τα εμβόλια είναι από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας.

Το νομοσχέδιο που ετοίμασε έγινε δεκτό με πολύ θετικά σχόλια από τους Σοσιαλδημοκράτες. «Υπάρχουν όρια στην ατομική ελευθερία όταν θέτει σε κίνδυνο την υγεία των άλλων. Γι’ αυτό θεωρώ σημαντικό να γίνουν υποχρεωτικά τα εμβόλια για ασθένειες όπως η ιλαρά», δήλωσε η επικεφαλής του SPD, Άντρεα Νάλες. Όμως, κάποιοι πολιτικοί των Πρασίνων εξέφρασαν επιφυλάξεις, σχολιάζοντας ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι πιθανό να ενισχύσει την καχυποψία των σκεπτικιστών. «Ο Σπαν θα έπρεπε να επικεντρωθεί στο να πείσει τον κόσμο, αντί να τους το επιβάλει», σχολίασε η βουλευτής Κορντούλα Σουλτς- Ασε.

Πηγή: iefimerida.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ