2019-05-14 15:26:23
Φωτογραφία για Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε πως θέλει την κατάργηση της δημόσιας Υγείας
«Μετά την πρόταση για περικοπή του Δώρου Χριστουγέννων, μετά το επταήμερο εργασίας και τον εργασιακό Μεσαίωνα, μετά το μπάχαλο στη Ν.Δ. για το εάν εγγυάται ή όχι τη μόνιμη 13η σύνταξη που φέρνει η κυβέρνηση για 2,5 εκατ. συνταξιούχους, θεωρήσαμε ότι η Ν.Δ. το τερμάτισε» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πέσαμε όμως έξω. Ο κ. Μητσοτάκης, ξεπερνώντας για ακόμη μία φορά τον εαυτό του ομολόγησε χωρίς περιστροφές πως θέλει την κατάργηση της δημόσιας Υγείας. Δεν δεσμεύθηκε απλώς για την παραχώρηση δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρίες! Έφτασε στο σημείο να πει πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται για υπηρεσίες που θα παρέχονται από ιδιωτικές εταιρίες, προκειμένου να μην έχουν κόστος» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε κρίση ειλικρίνειας, σε νεοφιλελεύθερο αμόκ ή σε εντεταλμένη υπηρεσία συμφερόντων. Μάλλον είναι και τα τρία μαζί...» καταλήγει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.


Σχόλιο της Εφημερίδας

Μητσοτάκης στον Σκάι: «Δε μπορούμε να δώσουμε 13η σύνταξη γιατί δεν έχουμε αντοχή να δώσουμε 2,2 δισ ευρώ σε συντάξεις και στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ότι δεν πρόκειται για 13 σύνταξη από το γεγονός ότι διατίθενται πολύ λιγότερα χρήματα». Τόνισε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας δε μπορεί να βαφτίζει ένα επίδομα, το οποίο δίνει πέντε ημέρες πριν τις εκλογές, 13η σύνταξη, ενώ προανήγγειλε όμως ότι «μία οικονομία που θα έχει ρυθμό ανάπτυξης 4%, ναι θα έχει τη δυνατότητα να έχει ένα μόνιμο τρόπο στήριξης των αδύναμων και των χαμηλοσυνταξιούχων».

Επίσης, αποκάλυψε το σενάριο να δοκιμαστεί σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας το μοντέλο διοίκησης σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα με μία μακροχρόνια σύμβαση και ξεκάθαρα μετρήσιμα αποτελέσματα και, αναρωτήθηκε γιατί να αγοράζει το κράτος μαγνητικούς τομογράφους και να μην αγοράζει αριθμό εξετάσεων από ιδιωτική εταιρεία, στην οποία θα εργάζονται δημόσιοι υπάλληλοι με τη δυνατότητα να λάβουν και ένα μπόνους.

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν, πέραν των άλλων, είναι, πως σε μια ιδιωτική εταιρεία θα εργάζονται δημόσιοι υπάλληλοι. Εκτός αν υπονοεί ο κ. Μητσοτάκης ότι δημόσιοι υπάλληλοι θα μεταφερθούν από το Δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα. Εάν είναι έτσι, τότε προβλέπουμε κατασκηνώσεις στη πλατεία Κλαυθμώνος!

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ