2019-05-14 19:55:55
Φωτογραφία για ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΟΥΚΗΣ Πρόεδρος Θυρρείου: Το χρυσό στεφάνι του ΘΥΡΡΕΙΟΥ θα εκτεθεί για πρώτη φορά δημόσια στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου, αυτό όμως δεν αναιρεί τη διαρκή μας απαίτηση και επιθυμία να επιστρέψει το στεφάνι στο φυσικό του χώρο στο Θύρρειο!
           Ο πρόεδρος του Θυρρείου κ. Χρήστος Παλούκης με ανακοίνωση του απευθύνει αίτημα για το χρυσό στεφάνι του ΘΥΡΡΕΙΟΥ που θα εκτεθεί για πρώτη φορά δημόσια στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου, να επιστρέψει το στεφάνι στο φυσικό του χώρο στο Αρχαιολογικό μουσείου Θυρρείου Αναλυτικά...

          Σε μια ιστορική κίνηση θα προβεί η Εφορία αρχαιοτήτων Αιτολωακαρνανιας Λευκάδας, στις 22/5/19 θα εκθέσει για πρώτη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρίνιο στις 10.00 πμ, το χρυσό στεφάνι του Θυρρειου για πρώτη φορά μετά το 1973 που βρέθηκε σε τάφο στο Θύρρειο από θυρρειώτες εργάτες κατά την διάρκεια εργασιών δικτύου ύδρευσης μαζί με κάποια από τα κτερίσματα του 

       Πλην όμως κ. Σταϊκου είναι αδιανόητο στο πιο ιστορικό και πρώτο Μουσείο της Ακαρνανίας- Λευκάδας να μη μπορεί να δεχθεί μια τέτοια δραστηριότητα για μια ώρα να δουν οι κάτοικοι και ιδίως οι νεότεροι το αρχαίο αυτό στεφάνι των προγόνων μας.

        Πώς έχετε την απαίτηση από τους Άγγλους να στείλουν τα αγάλματα του Παρθενώνα όταν εσείς οι ίδιοι συμπεριφέρεσται με τον ίδιο τρόπο... απαιτούμε η παράσταση αυτη να δοθεί εδώ στο Θύρρειο ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟ..
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ