2019-05-14 21:22:54
Φωτογραφία για Συνάντηση Σταύρου Καμμένου με τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας
Την Παρασκευή 10 Μαΐου, κλιμάκιο της “Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας” με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Αγρινίου Σταύρο Καμμένο πραγματοποίησε συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας μετά από πρόσκληση του.... 

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου τους ενημέρωσαν για σημαντικά θέματα που τους απασχολούν όπως, η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου, οι ελλείψεις προσωπικού, η υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας, η έγκαιρη προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας, η σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, η τήρηση των νόμιμων διαδικασιών αναφορικά με την πλήρωση θέσεων ευθύνης, τα προβλήματα που υπάρχουν στην προσχολική αγωγή κ.α. 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου, Σταύρος Καμμένος διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι ήταν και είναι στο πλευρό τους, σε κάθε δίκαιο αίτημά τους και διαπιστώθηκε η κοινή θέληση για διατήρηση και διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου (καθαριότητα, σκουπίδια..) και η δέσμευση για κοινή προσπάθεια να μην καταλήξουν σε ιδιώτες κρίσιμοι τομείς των υπηρεσιών του Δήμου. 


Χαιρετίσθηκε το γεγονός της επικείμενης άμεσα πρόσληψης 8.500 εργαζομένων στους ΟΤΑ,η οποία είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος προκήρυξη νέων θέσεων και δίνει λύση σε οξύτατα και χρονίζοντα προβλήματα των ΟΤΑ και συγχρόνως απεγκλωβίζουν από ένα καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας τους εργαζόμενους κατοχυρώνοντας τα εργασιακά δικαιώματα τους. 

Επίσης έγινε διεξοδική συζήτηση για τη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών μετά και την διετή προσχολική εκπαίδευση και στο Δήμο μας από φέτος. Δηλώθηκε η κοινή μας θέση και η ανάγκη κοινής προσπάθειας να διασφαλισθούν τα δικαιώματα και η εργασιακή κανονικότητα των εργαζόμενων στους Παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αγρινίου. Η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία θεωρεί θετική την καθιέρωση της διετούς προσχολικής εκπαίδευσης και την ένταξη και των προνηπίων στην υποχρεωτική εκπαίδευση και ταυτόχρονα την ανάγκη για την αναβάθμιση των παιδικών σταθμών. 

Σ΄αυτή τη κατεύθυνση, όπως ανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Σταύρος Καμμένος, είναι θετική η αναβάθμιση της εκπαίδευσης των βρεφονηπιοκόμων με την ανωτατοποίηση των σχολών τους και η μείωση του ωραρίου τους, και είναι αναγκαία η μόνιμη πρόσληψη στους παιδικούς σταθμούς και εξειδικευμένου προσωπικού για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΕΕΑ).Η εμπειρία από τους Δήμους που ήδη εφαρμόστηκε δείχνει ότι δίνεται πλέον η δυνατότητα μεγαλύτερης απορρόφησης μικρότερων ηλικιών(2-4 ετών) σε αυτούς, ανακουφίζοντας την οικογένεια. (Τα στοιχεία γεννήσεων δείχνουν ότι όσα παιδιά φύγουν για τα Νηπιαγωγεία, τόσα και έρχονται στους παιδικούς και συγκεκριμένα 91.847 γεννήσεις παιδιών το 2015,92.898 το 2016). 

Στηλιτεύτηκε τέλος από τον Συνδυασμό του Σταύρου Καμμένου, η μικροπολιτική στάση της απερχόμενης Δημοτικής αρχής και του κ Παπαναστασίου που όχι μόνο κράτησε αρνητική στάση και απαξίωσε το έργο των Νηπιαγωγών αλλά πορεύτηκε χωρίς σχέδιο και προτάσεις για το ζήτημα αυτό, ακόμη και σήμερα που ήδη έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς σταθμούς. Δεν αξιοποίησε ουσιαστικά και έγκαιρα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ όπως π.χ. την επιπρόσθετη χρηματοδότηση 558.300,00 ευρώ του Υπ.Εσωτερικών(22-2-2018) ή και την τελευταία επιχορήγηση του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ ειδικά για την αναβάθμιση δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών ύψους 950.000,00 ευρώ. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ