2019-05-14 21:58:28
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Κύκλωμα αλλοδαπών έκρυβε κλοπιμαία σε δομές φιλοξενίας προσφύγων
Με εντυπωσιακά ευρήματα συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη για την πολυμελή σπείρα που εξαρθρώθηκε και στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 22

άτομα, κατηγορούμενα κατά περίπτωση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και ληστεία.

Χθες οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των 22 ατόμων που είναι αλλοδαποί, με καταγωγή από χώρες όπως Συρία, Αλγερία, Λιβύη και Ιράκ, ζητώντας από τους πολίτες να παρέχουν οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να συμβάλει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Οι δράστες κατηγορούνται για τουλάχιστον δύο ληστείες και 47 κλοπές, αφαιρώντας κυρίως ακριβές ηλεκτρονικές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά και ήδη 14 από αυτούς κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ οι 5 ήταν ανήλικοι.

Σε σπίτι που νοίκιαζε ΜΚΟ και στο Αναγνωστοπούλου, μέρος των κλοπιμαίων

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GrTimes, σημαντικό μέρος από τα κλοπιμαία, κυρίως ακριβά κινητά, βρέθηκαν στη διάρκεια ερευνών, σε χώρο της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων στο πρώην Στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά, αλλά και σε διαμέρισμα το οποίο νοίκιαζε Μ.Κ.Ο και το οποίο είχε παραχωρήσει για τη στέγαση προσφύγων.


Από τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, προκύπτουν εύλογα ερωτήματα που αφορούν μεταξύ άλλων, στο αν θα έπρεπε η ΜΚΟ να ελέγχει τη χρήση των χώρων που παραχωρεί και που συνήθως βρίσκονται εντός πυκνού αστικού ιστού. Επίσης, τι ενέργειες γίνονται και αν γίνονται στο Αναγνωστοπούλου, να ελέγχονται τυχόν άτομα που εμπλέκονται σε έκνομες ενέργειες.

Οι αστυνομικοί πάντως, έχουν ήδη αρχίσει να επιστρέφουν στα θύματα των κλοπών, όσα από τα κλεμμένα αντικείμενα βρήκαν στις έρευνες τους.

https://www.grtimes.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ