2019-05-15 10:20:31
Φωτογραφία για Π.Κωνσταντίνου: “Θα καλύψει την φασιστοσύναξη του Κασιδιάρη στην Ακαδημία Πλάτωνος η Γεροβασίλη και η ΓΑΔΑ;
Ερώτηση Πέτρου Κωνσταντίνου, υποψήφιου Δημάρχου Αθήνας και δημοτικού συμβούλου με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας: Η φασιστοσύναξη που εξήγγειλε η Χρυσή Αυγή με τον

Κασιδιάρη την Παρασκευή 17 Μάη, βαφτίζοντας την “κεντρική προεκλογική εκδήλωση” στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος είναι μια πρόκληση που δεν θα μείνει αναπάντητη.

Ήδη, η ΚΕΕΡΦΑ και άλλες κινήσεις προχωράνε σε αντιφασιστική διαδήλωση την Παρασκευή 17 Mάη με πορεία από το Μετρό Μεταξουργείο στις 6μμ για να μπει φρένο στην απειλή της Χρυσής Αυγής. Για να μην βγάλει στο δρόμο τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές, που πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έσπερνε τον τρόμο και προχωρούσε σε ρατσιστικές επιθέσεις, μαχαιρώματα μεταναστών και εμπρησμούς τζαμιών με την κάλυψη της Αστυνομίας και υπό τη σκέπη της ασυλίας του μηχανισμού της δικαιοσύνης.

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας έχει πάρει μια ιστορική απόφαση να μην δοθούν χώροι, διευκολύνσεις και εκλογικά περίπτερα στην Χρυσή Αυγή, μετά από πρόταση που κατέθεσα στις 11 Απρίλη. Είναι σαφές λοιπόν ότι η Χρυσή Αυγή ελπίζει μόνο σε κάλυψη της Αστυνομίας και άδεια από την ΓΑΔΑ για να στήσει την ναζιστική φιέστα μίσους, όχι στο κέντρο της Αθήνας αλλά στη γειτονιά της Ακαδημίας Πλάτωνος.


Είναι ώρα να απαντήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η Γεροβασίλη και η Παπακώστα, που τόσο πρόθυμα εκκενώνουν καταλήψεις στέγης προσφύγων στα Εξάρχεια, ξεδιπλώνοντας την αντιδραστική ατζέντα “νόμου και τάξης”. Θα δώσουν ξανά αστυνομική κάλυψη και συνοδεία στο Κασιδιάρη και την υπόδικη εγκληματική ναζιστική οργάνωση να προχωρήσουν στη φιέστα μίσους στην Ακαδημία Πλάτωνος;

Είναι ώρα να σταματήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να κρύβεται πίσω από τον κρατικό μηχανισμό, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που επιχειρεί να καταργήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας για τη μη παραχώρηση χώρων στην Χρυσή Αυγή και την Αστυνομία που τάχα αποφασίζει με βάση τη νομιμότητα.

Τι θέση θα πάρουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι της ΝΔ Μπακογιάννης, του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιόπουλος και του ΚΙΝΑΛ Γερουλάνος;

Σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο οι αγώνες της εργατικής τάξης στα νοσοκομεία, τους Δήμους, τα σχολεία και οι αγώνες της νεολαίας έχουν δώσει τον τόνο της ελπίδας απέναντι τους συμβιβασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τα μεγάλα συμφέροντα που απαιτούν συνέχιση της λιτότητας στην μεταμνημονιακή περίοδο. Γι αυτό και οι ναζί είναι απομονωμένοι και στριμωγμένοι από την δίκη που φτάνει στο στάδιο των απολογιών των ηγετικών στελεχών και θα οδηγήσει στην καταδίκη και την φυλακή για τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και τους οργανωτές των ταγμάτων εφόδου.

Σε κάθε περίπτωση, το αντιφασιστικό κίνημα θα δώσει τη δικιά του απάντηση, όπως κάνει εδώ και πάνω από 10 χρόνια, με τις μεγάλες αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις που κράτησαν την Αθήνα να είναι μια πόλη αντιφασιστική, μια πόλη της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, μια πόλη που δεν χωράει τους ναζί της Χρυσής Αυγής.
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ